En Sıcak Konular

Youtube'un Türkiye sürümü yayına girdi

1 Ekim 2012 14:55 tsi
Youtube Ürün Yönetim Müdürü Matthew Glotzbach, uluslararası video paylaşım sitesinin Türkçe versiyonunun "com.tr" uzantılı adresiyle bugün yayına girdiğini açıkladı.



Google'un Levent'teki Türkiye ofisinde video konferans yoluyla basın toplantısı düzenleyen Glotzbach, "Son 3-4 yıldır Youtube'un yerelleştirilmiş bir sürümünü yayına hazırlamak için hem Türk yetkililerle yoğun görüşmeler gerçekleştirdik, hem de bu işin teknolojik boyutunu geliştirdik. Bugün çok heyecanlıyım, çünkü Youtube'un Türkiye sürümü yayına girmiş bulunuyor" dedi.

Youtube'un Türkiye sürümünün üç önemli yenilik getirdiğini belirten Glotzbach, "Birincisi, Youtube Türkçe olacak. Hem Türkiye'de, ana dili Türkçe olanlar, hem de Türkiye dışında siteyi Türkçe kullanmak isteyecekler Youtube'a Türkçe olarak erişebilecekler. İkinci olarak, Youtube'un Türkiye sürümü sadece bir çeviriden ibaret değil. Kullanıcılar, Türkiye'ye özgü içeriği olan bir anasayfa görecekler. Üçüncü olarak da, sitenin Türkiye sürümüne "youtube.com.tr" adresinden ulaşılabilecek" diye konuştu.

"Youtube.com.tr" adresinin bugün içinde aktif hale geleceğini belirten Glotzbach, kullanıcıların ayrıca sitedeki yerelleştirme seçenekleri arasından Türkçe'yi seçerek de Türkiye sürümüne ulaşabileceklerini kaydetti.

-Geçerli mahkeme kararıyla içerik bloke edilecek-

Bir gazetecinin Youtube'un Türkiçe sürümünün niçin bu kadar geç gerçekleştirildiği şeklindeki sorusu üzerine Glotzbach, "Bu sadece bir çeviriden ibaret değil. Kullanıcılar yerel anlamı ve önemi olan içeriği sunacak bir site ciddi bir teknolojik hazırlık ve Türk yetkililerle uzun zamana yayılan görüşmeler gerektirdi" diye yanıt verdi.

Hz. Muhammed'e hakaret içeren "Müslümanların Masumiyeti" adlı filmin Youtube'un Türkiye sürümünde bulunup bulunmayacağı sorusuna da Glotzbach, "Spesifik içerikler hakkında konuşamam. Fakat ilke olarak, yerel sürümümüz için yerel mahkemelerin geçerli kararlarıyla içerikler bloke edilebilir" yanıtını verdi.

Youtube'un 2005'te kurulduğunu ve 2006 yılında Google tarafından satın alındığını anımsatan Glotzbach, sitenin büyük bir hızla büyüdüğünü kaydetti. Glotzbach, sitenin eriştiği büyüklüğü şu verilerle ifade etti: "Youtube'a her ay 800 milyondan fazla ziyaretçi geliyor ve 4 milyardan fazla video seyrediyor. Youtube'a dakikada 72 saat video yükleniyor." 

Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,398 µs