En Sıcak Konular

Hatay'da terör saldırısı: 3 yaralı

1 Ekim 2012 09:06 tsi
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde teröristler tarafından karakola saldırı düzenlendi. Karşılıklı çatışmaya dönüşen saldırıda 1 astsubay ile 2 er hafif şekilde yaralanırken; 3 terörist öldürüldü.

Olay, akşam saatlerinde Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki Güzelce Karakolu'nda meydana geldi. Askeri yetkililerden alınan bilgilere göre 'kobra' tipi askeri araçla bölgenin termal kameralarla taranması sırasında askeri karakola saldırı girişiminde bulunmak üzere terörist bir grup fark edildi. Termal kamerayla terörist grubun geldiğini tespit eden güvenlik güçleri, PKK'lıları geri püskürttü. Kaçan teröristlerin takibi sırasında bir askeri araca saldırı düzenlendi. Saldırı yaralanan 3 asker, Kırıkhan Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.

İKİNCİ DÖRTYOL VAKASI

Bu arada, Kırıkhan ilçesinde 10 askerini şehit edildiği dedikodusu, Kırıkhanlıları sokağa döktü. Devlet Hastanesi önünde toplanan binlerce Kırıkhanlı, öldürülen teröristlerin cesetlerini görmek isteyerek, hastane önünde saatlerce beklediler. Şehitlerin olduğunu iddia eden Kırıkhanlıları hastane önünden uzaklaştırmak için güvenlik güçleri ile Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, çatışmada şehit olmadığını sadece yaralı olduğunu belirterek, halkın galeyana gelmemesi konusunda uyarılarda bulundular.

SURİYE'DEN SIZMA İDDİASI

Saldırıyı, Amanoslar'da varlığını sürdürdüğü bilinen PKK'lı teröristlere katılmak üzere Suriye'den Türkiye'ye geçiş yapan grubun yaptığı tahmin ediliyor. Son günlerde bölgeden Türkiye'ye sızma girişimleri emniyet güçleri tarafından geri püskürtülüyordu. Yaşanan son saldırı olayı, Suriye'den Türkiye'ye yine bir sızma girişimi olarak değerlendiriliyor.



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,986 µs