En Sıcak Konular

Türkiye'ye 'kimyasal' tehdit

30 Eylül 2012 21:57 tsi
Türkiye'ye 'kimyasal' tehdit Şam'ın, Ankara'ya bir mektup yollayarak, her Kürt'e silah verme tehdidinde bulunduğu da iddia edildi.

Suriye'nin, komşular dahil yabancı bir ülkeden gelecek bir saldırı karşısında kimyasal silah kullanacağı ileri sürüldü. Şam'ın, Ankara'ya bir mektup yollayarak, her Kürt'e silah verme tehdidinde bulunduğu da iddia edildi.

El Manar sitesinde yer alan haberde, New York'ta, Suriye yetkilileri ile ABD arasında kurulan temasta, Şam'ın, ülkede süregiden çatışmalarda kimyasal silahlar kullanmayacağı güvencesi verdiği ifade edildi.

Habertürk'ün haberine göre Suriye'nin elindeki kimyasal silahların güven altında ve tehlikeden uzakta olduğu belirtildi.

TÜRKİYE KESİN HEDEF

Arap kaynaklara dayanan aynı haberde, Suriye'ye yönelik bir yabancı ülke saldırısı durumunda ise kimyasal silahların kullanılacağı ifade edildi. Suriye'nin komşuları dahil, bu saldırıyı kışkırtan veya gerçekleştiren ülkelerin kimyasal başlıklarla yüklü füzelere "meşru hedef" olacakları belirtildi. Arap kaynakların, Suriye'ye bir müdahale halinde Türkiye ve İsrail'in kesin hedefler arasında olduklarını not ettikleri ileri sürüldü.

PKK KARTI

Aynı haberde, PKK ve Suriye'de PKK'ya yakın olmasıyla bilinen PYD'ye yakın kaynakların, Suriye'nin Türkiye'ye bir mektup yolladığını söyledikleri iddia edildi. İddiaya göre, Türkiye'nin sınırdaki tutumunun askeri müdahale noktasına yaklaştığı, Şam'ın, Türkiye ve Suriye'deki her Kürt'e silah vereceğini bildirdiği öne sürüldü. Bu kaynaklar, Suriye'nin Kürt militanlara ağır silahlar ve cornette roketleri vermeye doğru hareket ettiğini de iddia ettiler.



Bu haber 1,025 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,446 µs