En Sıcak Konular

'Bu bir veda değil'

30 Eylül 2012 13:33 tsi
'Bu bir veda değil' Başbakan Erdoğan, AK Parti 4. Büyük Olağan Kongresi'nde önemli açıklamlarda bulundu.

Tüzük gereği kongrede son kez genel başkanlığa aday olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, ''Bu dava yerde kalmaz'' dedi.

AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi'nde, katılanlara seslenmek üzere sloganlar ve alkışlar arasında podyuma çıkan Erdoğan, konuşmasına Sezai Karakoç'un, ''Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine'' şiirinden bir bölüm okuyarak başladı.

Erdoğan'ın şiiri okuduğu sırada, salondaki bazı partililerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Şiiri okurken Erdoğan da duygulandı.
 
Her kardeşimi selamlıyorum

Salonda, Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinden, 81 ilinden tüm renklerin, çiçeklerin, 75 milyonun bulunduğunu söyleyen Erdoğan, bu salonda Ortadoğu'dan Balkanlar'a, Kuzey Afrika'dan, Asya'ya, büyük bir kardeşlik ve dostluğun bir arada olduğunu kaydetti.
 
Dünyanın kalbinin de salonda attığını ifade eden Erdoğan, salondaki heyecanla, tüm Türkiye'yi, 75 milyon aziz milleti en kalbi duygularıyla selamladığını dile getirdi.
 
Bakü, Lefkoşa, Saraybosna, Üsküp, Gümülcine, Süleymaniye, Kabil, İslamabad, Darüsselam, Mogadişu, Kahire, Gazze ve Ramallah'a selam gönderdiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
''Bugün buradan, Suriye'nin bütün kahramanlarını saygıyla selamlıyorum. Dera'ya, İdlip'e, Rakka'ya, Halep'e, Şam'a, orada bağımsızlık mücadelesi veren, insanlık mücadelesi veren kardeşlerime yürekten selam gönderiyorum. Bu muhteşem salondan, insanlığa bir anıt gibi yükselen Kudüs'ü hasretle selamlıyorum. Bu muhteşem salondan, sevgililer sevgilisinin şehri Medine'yi, kıblemiz Mekke'yi hürmetle selamlıyorum. Avustralya'dan Brezilya'ya, Japonya'dan Kanada'ya kadar yeryüzündeki tüm dost başkentlere, tüm dost halka, Türkiye'nin dostluk, kardeşlik, dayanışma mesajlarını iletiyorum.''
 
Ceketini çıkararak konuşmasına devam eden Erdoğan, AK Parti'nin yükselişinde emeği geçen kadın ve gençlik kolları başta olmak üzere herkese teşekkür etti.
 
Partililer sık sık, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' diye slogan attı.
 
Şehitlerimizin hatırasını yere düşürmeyeğiz
 
''Sınır karakollarında gözünü değil, gönlünü namlunun ucuna koyarak vatanının nöbetini tutarak genç Mehmedleri, Mehmetçikleri, askerimizi, polisimizi, özellikle selamlıyorum'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
 
''Şehitlerimizin tüm annelerine, babalarına, şehitlerimizin geride kalanlarına diyorum ki o şehitler kanlarıyla vatan toprağını sulayıncaya kadar sizlerin yavrularıydı. Onlar şimdi bizim yavrularımız. Onlar şimdi bu milletin evlatları. Buradan bir kez daha söz veriyorum, şehitlerimizin hatırasını asla yere düşürmeyeceğiz. Şehitlerimiz karşısında asla mahcup olmayacağız. Şehitlerimizden aldığımız mirası, onlardan devraldığımız emaneti namusumuz, şerefimiz onurumuz bilecek, şehitlerimizin yüzüsuyu hürmetine, canımız pahasına, vatan için, millet için çalışmaya devam edeceğiz.''
 
AK Parti'yi kurarken uzun soluklu bir mücadele içine girdiklerini belirten Erdoğan, ''AK Parti'nin mücadelesi bir medeniyet, bir kalkınma mücadelesidir'' diye konuştu.
 
Yolumuz...
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bizim yolumuz Sultan Alparslan'ın, Melikşah'ın, Kılıçarslan'ın yoludur. Bizim yolumuz Osman Gazi'nin, Fatih Sultan Mehmed'in, Sultan Süleyman'ın, Yavuz Sultan Selim'in yoludur. Bizim yolumuz Gazi Mustafa Kemal'in, merhum Adnan Menderes'in, merhum Turgut Özal'ın, merhum Necmettin Erbakan'ın yoludur'' ifadelerini kullandı.
 
Hedef 2071
 
2023 hedefini hatırlatan Erdoğan, gençlere yeni bir hedef göstererek, şunları kaydetti:
 
''Ne diyoruz? 'Büyük millet, büyük güç, hedef 2023' Ama bugün buradan bir şey daha hatırlatıyorum. O günleri bizler göremeyeceğiz. Kuvvet, kudret sahibi Allah'tır. Ama 2023 hedefinden sonra inşallah Cumhuriyetimizin 100. yılının dışında bir hedefimiz daha var. O da kuruluşun bininci yılı olacak. Hedef 2071. Gençler, 2071.''
 
Kimsenin hayat tarzına karışmadık

10 yıl boyunca hiç kimsenin hayat tarzına karışmadıklarını belirten Erdoğan, "10 yıl boyunca hiçbir dayatmanın, hiçbir baskının arkasında, yanında, tarafında olmadık. Tam tersine herkesin hayat tarzına saygı duyduk. Herkesin hayat tarzını her zaman garanti altına aldık" diye konuştu.
 
Erdoğan, ''Yüzde 99 ile iktidar olsak bile, yüzde 1'in hakkını, hukuku korumaz bizim boynumuzun borcu olarak kalacak. Çoğunluk azınlığa hükmetmesine karşı çıktık ancak azınlığın da çoğunluğu tahakküm altına almasına müsaade etmeyeceğiz'' diye konuştu.
 
Ana Muhalefet darbelerin içindedir

Erdoğan, Ana Muhalefet Partisi'nin bütün darbelerin ya fiilen da ya fikren içinde olduğunu kaydederek, ''İçinde olmadığı hiçbir darbe yoktur bu Ana Muhalefet Partisi'nin, hepsinin içindedir'' dedi.
 
1923 ruhunu bugüne taşıdık

AK Parti'nin 1920'deki Büyük Millet Meclisi ruhunu, 1923'teki kuruluş ruhunu, bugüne taşıyan parti olduğunu dile getiren Erdoğan, AK Parti'nin, kuruluş ruhuna tamamen aykırı şekilde otoriterleşen, militarist, vesayetçi rejimi demokrasi ile buluşturan, demokrasi ile kucaklaştıran bir parti olduğunu söyledi.
 
Kimse hukuku çiğneyemez
 

Erdoğan, ''Hiç kimse, iç düşmanlar ihdas ederek milletin hukukunu çiğneyemez. Bu ülkede artık kimse sırtını devlete dayayıp işkençe yapamaz, faili meçhullerin üzerini örtemez'' ifadelerini kullandı.
 
''Biz ve diğerleri''ne pirim vermedik

Hiçbir zaman 'biz ve diğerleri' anlayışına prim vermediklerini belirten Erdoğan, tam tersine her çalışmalarında 75 milyonun tamamını kucaklamak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

Erdoğan, Menderes ile başlayan, milleti, milletin değerlerini esas alan bu anlayışla siyaset yaptıklarını ifade ederek, ''Bunun için kendimize 'muhafazakar demokrat' dedik. Kendimizi böyle tanımladık'' dedi.
 
Müdahalelere geçit yok

Siyasetin üzerinde bir korku unsuru olarak duran, müdahalelere geçit vermediklerini, vermeyeceklerini belirten Erdoğan, ''Devletin hücrelerine kadar sirayet etmiş çetelerle mücadele ettik, mücadele ediyoruz'' şeklinde konuştu.
 
Kimseye yaşam tarzı dayatmıyoruz

Başbakan Erdoğan, kimseye yaşam tarzı dayatmadıklarını; herkese kendi yaşam tarzını dayatanlara rağmen normalleşmeyi sağladıklarını söyledi.

Darbeler dönemi kapanmıştır

AK Parti ile Türkiye'de darbeler döneminin kapandığını belirten Erdoğan, ''İnşallah sizlerin demokrasiye sahip çıkmanızla bu ülkede darbeler dönemi geri gelmeyecektir'' dedi.

Erdoğan, gerek demokratikleşme mücadelesinde, gerek teröre karşı verdikleri mücadelede 10 yıl boyunca hep yalnız bırakıldıklarını ve türlü türlü engellerle karşılaştıklarını söyledi.
 
Kürtler'e çağrı
 

''Yeni bir sayfa açmak ve o sayfayı Kürt kardeşlerimizle doldurup, o sayfayı barış sayfası yapmak istiyoruz. Yeni dönemde Kürt kardeşlerimin bir adım atmasını bekliyoruz. 'Yeter artık' diyerek, teröre karşı cesaretle seslerini yükseltmelerini bekliyoruz. Yeniden Kürt kardeşlerimizle yol haritasını çizmek istiyoruz. Gelin bu sorunları birlikte çözelim. Şiddete teslim olarak değil, siyasetle çözelim. İnadına demokrasi, barış, kucaklaşma diyoruz.'' diye konuştu.
 
Terörün piyasası oluşmuştur

''Maalesef Türkiye'de terörün bir piyasası oluşmuştur'' diyen Başbakan Erdoğan, ''Terörün siyaset alınıp siyaset satılan bir piyasası oluşmuştur. Terörün kan alınıp kan satılan, can alınıp can satılan bir piyasası oluşmuştur'' ifadelerini kullandı.
 
Ankara'dan Güneydoğu'yu seyredenlerden değiliz
 
Teröre verilen desteğe dikkati çeken Erdoğan, "Terör maalesef dışarıdan Türkiye düşmanı ülkelerden değil, hiç kimse kusura bakmasın. Bu kanlı piyasadan rant sağlayan içerideki çevrelerden de destek alıyor. Terör milli iradenin hasımlarından destek alıyor. Terör devletin derinlerine sirayet etmiş çetelerden destek alıyor" dedi.
 
Güvenlik güçlerine, son zamanlarda siyasetçisiyle, medyasıyla ayrı bir saldırı olduğunu belirten Erdoğan, "Şahsım ve arkadaşlarım, biz terörün estiği yerleri çok iyi biliriz. Güneydoğu Bölgesi'ni çok iyi biliriz. Arkadaşlarım hakeza öyle. Biz Ankara'dan Güneydoğu'yu seyredenlerden değiliz" diye konuştu.
 
Kim bu adımları attı?

"Üç beş tane teröriste Allah'ın izniyle bu vatan topraklarına, bu millete hizmeti ertelemeyeceğiz" diyen Erdoğan, ''Terör örgütünün propagandasının etkisi altında kalmadan, terör örgütünün uzantısının propagandasının etkisi altında kalmadan her bir Kürt kardeşimin bir an olsun vicdanıyla başbaşa kalıp düşünmesini istiyorum, Cumhuriyet tarihi boyunca kim, hangi hükümet bu kadar cesur adımlar atmıştır? Cumhuriyet tarihi boyunca kim hangi hükümet bu kadar samimi adımlar atmıştır?'' ifadelerini kullandı.

Türkiye-İsrail ilişkileri

Başbakan Erdoğan, ''İsrail'in bölgede uyguladığı devlet terörüne karşı, ilkeli ve kararlı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. 9 Türk vatandaşını şehit eden İsrail bizden özür dilemedikçe şehitlerimize tazminat ödemedikçe, Gazze'ye uyguladığı ablukayı kaldırmadıkça İsrail'le ilişkilerimizi asla gözden geçirmeyeceğiz'' dedi.
 
İslamofobya bir nefret suçudur


İslamofobya'nın bir nefret suçu olduğunu kaydeden Erdoğan, ''Hele hele sevgililer sevgilisi peygamberimize hakaret etme cüretini gösteren, alçakça saldırıda bulunan bir zihniyete katlanmak asla bir özgürlüğe tahammül anlayışıyla tanımlanamaz'' şeklinde konuştu.
 
Suriye için çağrı
 
Suriye politikasıyla ilgili çağrıda bulunan Recep Tayyip Erdoğan, "Rusya'ya, Çin'e bunun yanında İran'a sesleniyoruz. Lütfen şu ana kadar olan tavrınızı tekrar gözden geçirin. Bu zalim yönetimlerin yanında olanları tarih affetmeyecektir." dedi.

IMF'ye borç vereceğiz

Türkiye'nin IMF'ye şu andaki borcunun 1,3 milyar dolar olduğunu belirten Erdoğan, ''Nisan'da inşallah sıfırlıyoruz. Yatırımlar yoğun bir şekilde devam ediyor ve şimdi IMF ile teknik müzakereleri yapıyoruz. IMF'ye 5 milyar dolar borç vereceğiz'' ifadelerini kullandı.
 
Büyükşehir düzenlemesi yolda

Başbakan Erdoğan, ''İnşallah 27 Ekim'de, 16 olan büyükşehir sayısını 29'a çıkaracak yasal düzenlemeyle ilgili adımı atıyoruz, atacağız'' dedi.
 
Yeni anayasa hazırlığı

Erdoğan, yeni anayasa hazırlanmasına ilişkin olarak da ''Hangi parti bizimle burada bu işi halletmeye varsa biz onlarla da olsa, yeni bir anayasayı oturur, konuşur, azami müşterekleri belirlemek suretiyle gerçekleştiririz'' diyerek, asla masadan çekilen, kaçan olmayacaklarını; sonuna kadar tahammülle bu yolculuğu devam ettireceklerini söyledi.

Bu bir veda değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tüzük gereği bu büyük kongrede son kez genel başkanlığa aday olduğunu belirterek, ''Yetki verilirse, Allah izin verirse 3 yıl partimin başındayım. Ardından, partimin vereceği sorumlulukları yüklenerek, o alanlarda görev ifa edeceğim'' dedi.
 
Bu dava yerde kalmaz

''Hiç endişeniz olmasın, bu dava yerde kalmaz'' ifadelerini kullanan Erdoğan, ''Kim var denildiğinde, sağına soluna bakmadan 'ben varım' diyerek öne çıkacak, nefsini, benliğini, şahsi beklentilerini bir kenara koyup kendini bu davaya, bu harekete adayacak nice arkadaşlarım var'' şeklinde konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bizim molamız dahi millet içindir. Vereceğimiz bu molada, her ne şekilde olursa olsun, yine milletimizin hizmetinde olacağız. Partim bana, 3 dönemi dolduran arkadaşlarıma hangi görevi verirse, bir dava şuuru içinde onu yerine getireceğiz.''
 
Erdoğan,  ''Bu bir veda değil, bir estir, duraktır. Yorgunluğun, dinlenmenin molası değil. Bu bir sözün, bir vaadin yerine getirilmesidir. Bu molada yine milletin hizmetinde olacağız. Partim bana ve arkadaşlarıma hangi görevi verirse yerine getirmeye çalışacağız'' diye konuştu.
 
Erdoğan, ''Bu hareket içinde üzdüğüm, kırdığım, zülfü yaresine dokunduğum kardeşlerim varsa haklarını lütfen bana helal etsinler'' ifadelerini kullandı.

aa



Bu haber 1,188 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,687 µs