En Sıcak Konular

CHP'deki kavga büyüyor

30 Eylül 2012 09:27 tsi
CHP'deki kavga büyüyor Aygün'e sert uyarı: CHP'liliğin sorumluluğu içinde ol...

Kendisini kaçıran PKK'lı teröristlerle ilgili sözleri sebebiyle yöneltilen eleştirilere "Kafasızlar, kafatasçılar" diye çıkışan Hüseyin Aygün'e Parti Sözcüsü Haluk Koç da tepki gösterdi. Koç, bu benzetmenin kabul edilemez olduğunu belirterek Kılıçdaroğlu ile konuştuğunu açıkladı.
 
CHP'nin iki günlük kampının son gününde, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle yaşanan kriz sürüyor. CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, Aygün'ün Hacıbektaş'ta yaptığı ve parti içindeki ulusalcı milletvekillerine yönelik "kafatasçı" benzetmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi
 
Koç, "Genel Başkan'a da kendisine de bu açıklamasının doğru olmadığını ilettim. Herkes CHP'li olmanın sorumluluğu içinde olmalı" dedi.
 
Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Kongresi'nde terörle mücadeleye yönelik "yeni yol haritası" açıklayacağı beklentisi, CHP'yi de hareketlendirdi. Oslo görüşmeleri sürecinde PKK ile hükümet arasında imzalandığı iddia edilen belgeleri açıklayarak yeni bir tartışma başlatan Koç, Erdoğan'ın açıklamasına göre yeni belgeleri kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti.
 
İMRALI MUHATAPLIĞI KABUL EDİLEMEZ
 
Terör örgütü ile görüşmeleri Başbakan Erdoğan'ın önce inkar ettiğini ancak müzakere sürecini daha sonra itiraf ettiğini kaydeden Sözcü Koç, Erdoğan'ın "BDP yerine İmralı ile görüşme olur" anlamına gelecek son açıklamalarının da kabul edilemez olduğunu söyledi. Koç, "Önce inkar etti sonra mazeret üretti en sonunda itiraf etti. Şimdi 'BDP'lileri muhatap almam İmralı'yı muhatap alırım' diyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Başbakan karakolda doğru söylüyor mahkeme şaşıyor" dedi.
 
"FRENE BAS" DEMEDİ
 
Koç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Oslo süreci ile ilgili CHP'ye yönelik eleştiriler üzerine kendisine "Biraz frene basalım" telkininde bulunduğu iddiasını da reddetti. Koç, "Genel Başkan böyle bir şey dile getirmedi. Başbakan'ın açıklamalarına göre belgeleri açıklamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
ADİ PAZARLIK

 
Erdoğan'ın, Oslo görüşmelerini "özel temsilcisi" sıfatı ile gerçekleştiren MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili "Onun üzerinden ben hedef alındım" açıklamasının "acı bir itiraf" olduğunu söyleyen Koç, "Oslo Başbakan için yolun sonudur. Bütün hiddeti de bundandır" dedi.
 
SİLAH BIRAKSIN GÖRÜŞÜLÜR
 
Dünya örneklerine dikkat çeken Koç, terör örgütü ile ancak kayıtsız şartsız silah bırakması durumunda görüşülebileceğini kaydetti. Koç, "Silah bırakmadan masada, siyasi çerçevede, tutanaklara, kayıtlara düşen şekilde bir müzakere asla kabul edilemez. Başbakan'ın özel temsilcisi sıfatı ile Hakan Fidan'ın görüşmelerde dile getirdiği sözleri kabul edilemez" dedi.
 
MEKTUPLAR AÇIKLANACAK
 
Koç'un, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına göre, önümüzdeki günlerde İmralı'dan Kandil'e giden mektuplarla ilgili açıklama yapması bekleniyor. CHP ayrıca, Oslo süreci ile ilgili Meclis denetiminin gerçekleşmesini isteyecek.
 
Kılıçdaroğlu: Masaya akil adamlar otursun
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütüyle müzakereyi akil adamların yapmasını istedi.
 
Kılıçdaroğlu, Kocaeli'de düzenlediği basın toplantısında ''30-35 yıldır bu sorun çözülmüyor. Oturalım masaya çözelim, akil adamlar olsun onun paralelinde. Devletin meşru organları, terör örgütüyle masaya oturmaz. Biz akil adamları boşuna önermiyoruz. Çünkü Türkiye bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğüne inanmak zorundayız. Bu çerçevede görüş, çözüm üretmek zorunda.
 
Oslo'da varılan mutabakat metni, bizim sorunlarımızı uluslararası alana taşımada önemli bir belge olarak yarın karşımıza çıkarsa kimse şaşırmasın'' dedi. Bir Başbakan'ın çıkıp ''İmralı ile görüşülür'' diyemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Bunu söylediğiniz andan itibaren Başbakan’ın muhatabı İmralı'dır artık. 'İstihbarat örgütleri görüşür' dedik.
 
Siz çıtayı yukarıya çıkardınız Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı..." ifadelerini kullandı. Çözümün adresinin TBMM olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Biz karanlık süreçlere onay vermeyiz, ilkesiz süreçlere onay vermeyiz. Kabul etmeyiz'' dedi.
 
bugün


Bu haber 969 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs