En Sıcak Konular

Kongreye bir gün kala...

29 Eylül 2012 21:15 tsi
Kongreye bir gün kala... Dubai merkezli El Arabiya televizyonu, 22 Haziran'da Akdeniz'de düşen Türk keşif uçağıyla ilgili ''çok gizli'' iki belge yayınladı. Belgelere göre uçağın düşmesinin ardından Suriye askerleri tarafından sağ olarak yakalanan pilotlar sorgulandıktan s

Türkiye ile Suriye arasında siyasi gerilim tırmanırken, Dubai merkezli El Arabiya televizyonu, 22 Haziran'da Akdeniz'e düşen Türk jetiyle ilgili muhalefetin yardımıyla Suriye istihbaratından sızdırdığını iddia ettiği iki belge yayınladı.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait RF-4E tipi bir keşif uçağı 22 Haziran'da Suriye açıklarında düşmüş, pilotlar Gökhan Ertan ile Hasan Hüseyin Aksoy'un naaşları 1300 metre derinlikten 5 Temmuz'da çıkarılmıştı.

El Arabiya'nın açıkladığı belgelere göre pilotlar uçağın düşmesine sebep olan patlamadan sağ kurtuldu. Fakat Suriye askerleri tarafından yakalanan pilotlar sorgulandıktan sonra öldürüldü.

El Arabiya'nın haberinde pilotların cesetlerinin denizde bulunduğunun açıklanmasına rağmen patlamanın ardından uçaktan fırladıklarına dair emarenin olmadığına dikkat çekiliyor.

''Çok gizli'' derecesine sahip olan ve Beşşar Esad'dan Suriye Özel Operasyonlar Birimi Başkanı Tuğgeneral Hasan Abdurrahman'a gönderilen ilk belgeye göre ''İki pilot, Türk jetinin Tartus'taki Rus deniz üssüyle koordinasyon içinde düşürülmesinden sonra canlı olarak yakalandı. Beşşar Esad'ın emriyle savaş esiri muamelesine tabi tutulan pilotlar daha sonra Türkiye'nin Suriye muhalefetine desteği konusunda sorgulandı.'' Raporda ''pilotların Lübnan'ın bir bölgesinde Hizbullah gözetimine bırakılabileceği''nden de bahsediliyor.

Suriye'deki tüm istihbarat birimlerine hitaben yazılan diğer belgede ise ''Rusya'nın verdiği istihbarat yardımıyla yakalanan iki pilotun uluslararası sulardaki patlama bölgesine geri götürülmesinin gerektiği'' söyleniyor. Böylece pilotların uçağın düşmesine sebep olan patlama sırasında doğal yollarla ölmüş gösterilmesi amaçlanıyor. Belgenin devamında Suriye yönetiminin Türkiye'yi PKK'yı harekete geçirmekle tehdit etmesi gerektiği belirtiliyor. Suriye'nin Türk uçağının düşürülmesinden dolayı resmi olarak özür dilemesinin Türklerin moralini bozacağı ve Suriye'ye uluslararası destek kazandıracağı da ifade ediliyor.

El Arabiya, ele geçirdiğini açıkladığı gizli belgeleri yayınlamaya yarın da devam edecek.

Bu haber 1,188 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,480 µs