En Sıcak Konular

4 İtalyan gazeteci Küba'da gözaltında

29 Eylül 2012 19:27 tsi


Küba'da, 4 İtalyan gazeteci gözaltına alındı.

Farklı kurumlara çalışan ikisi muhabir, biri foto muhabiri, biri kameran 4 gazetecinin Küba'da gözaltına alınmasını, İtalya Dışişleri Bakanlığı da doğruladı ve Havana'daki İtalya Büyükelçiliği'nin konuyla yakından ilgilendiğini belirtti.

Gözaltına alınan gazetecilerin, Mediaset'e bağlı Videonews muhabiri Ilario Cavo, Messaggero Veneto gazetesi muhabiri Domenico Pecile, Corriere della Sera gazetesi foto muhabiri Stefano Cavicchi ve kameran Fabio Triarico olduğu bildirildi.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, kamuoyunda ''Lignano cinayeti'' olarak bilinen, 19 Ağutos'ta 69 yaşındaki Paolo Burgato ve 63 yaşındaki Rosetta Sostero'yu öldürdüğünü itiraf eden Lisandra isimli Kübalı genç kızın ağabeyi Reiver Laborde Rico ile röportaj yapmak için adada bulunan 4 İtalyan gazetecinin, röportajın bir bölümünü gerçekleştirdikten sonra başkent Havana'ya dönerken yolda gözaltına alındıkları kaydedildi.

İtalyan basınına yansıyan bazı haberlerde ise gözaltına alınan gazetecilerden foto muhabiri Cavicchi'nin, 12 saat sorgulandıklarını, ardından güvenlik güçlerinin eşliğinde otellerine gittiklerini ve burada gözetim altında olduklarını söylediği ifade edildi.

''Messaggero Veneto'' gazetesi internet sitesinden yaptığı açıklamada, 4 gazetecinin Küba'ya turist vizesiyle giriş yaptığını ancak gazeteci olarak çalıştıkları için durdurulup, gözaltına alındıklarını ileri sürdü.

Öte yandan, iki kişinin cinayetiyle suçlanan Lisandra'nın, ağabeyi Laborde Rico ise kendisi ve kardeşi üzerindeki iddiaları reddederek, Küba'ya kaçmadığını ikinci kızının doğumu için geldiğini, cinayet gecesi de kendisinin Küba'ya yola çıkmak için evde olduğunu, kız kardeşine bazı şeylerin zorla söylettirildiğini savundu.



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,823 µs