En Sıcak Konular

'Oslo sürecine destek vermeye hazırız'

29 Eylül 2012 16:41 tsi
'Oslo sürecine destek vermeye hazırız' Başbakan Erdoğan’nın Kürt sorununun çözümü için diyaloğun tekrar başlayabileceği açıklamasına Kuzey Irak Kürt Yönetimi’nden destek geldi.

Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani Star gazetesine Konuştu

Başbakan Barzani, “Erdoğan’ın son açıklamaları Kürt halkında barışı getirecek yeni adım ve akan kanın durması için yeni bir umut yarattı. Görüşmelerin zarar görmemesi için PKK’nın saldırılarını durdurması ve silahsızlanması, BDP’nin de bölgede Başbakan Erdoğan ve AK Parti karşıtı kampanyaya son vermesini umuyoruz. Bu sağlanırsa devletin Öcalan’nın şartlarının iyileştirilmesi ve KCK davasındaki tutuklulukların gözden geçirmesi için adım atması gündeme gelebilir. Çünkü Kürtler ve Türkler barışı getirecek bu çözümleri bekliyor’ dedi.

Oslo sürecinde çözüm için heyecan yaşadıklarını söyleyen Barzani “Yarım kalan Oslo sürecinde tüm müzakere ve görüşmelerden haberdardık. Çözüm için bu görüşmelere destek verdik. Bugün de barış çözüm için biz her rolü üstlenmeye hazırız. Çözüm sürecinde üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Çünkü bu sorunun güvenlik ve askeri bir sorun değil siyasi olduğuna inanıyoruz” diye konuştu. Neçirvan Barzani şöyle devam etti: “Diyalog sürecinde PKK saldırıları ve askeri operasyonların durmaması görüşme sürecine zarar verir. Daha önceki dönemlerde vermiştir. Yeni diyalog sürecinde anayasal zeminde bir çözüm bulunursa bu AK Parti ve Başbakan Erdoğan için tarihi başarı olur. Erdoğan’ın AK Parti kongresinde Kürt sorununun çözümü için yeni bir süreç başlatacağına inanıyorum.”



Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,271 µs