En Sıcak Konular

Gürsel Tekin: Hükümet terörle müzakere edecek

29 Eylül 2012 15:49 tsi


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "20 gün önce 'siyasetle müzakere, terörle mücadele' deniyordu. Başbakan artık siyasetle mücadele edecek, terörle de müzakere edecek." dedi.

Bir dizi ziyaret ve toplantı için Malatya'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Battalgazi ilçesinde düzenlenen toplantıda partililerle bir araya geldi. Tekin, burada yaptığı konuşmada, hükümetin terörle mücadele politikasına eleştirdi. İktidarın hem dış hem de iç politikada sınıfta kaldığını vurgulayan Tekin, şöyle devam etti: "Sayın Başbakan 20 gün önce 'Terörle mücadele edeceğiz. Siyasetle müzakere edeceğiz' dedi. Dün gördük ki, Sayın Başbakan yöntemini değiştirmiştir; siyasetle mücadele edecek, terörle de müzakere edecek. Biz, parti olarak ilk kez işin ciddiyetini kavradık. Bu çerçevede Sayın Kılıçdaroğlu, 'Yeter ki bu kanı durdurun. Türkiye'de iç barış sağlansın. Demokrasi hukukunu hayata geçirelim' diye sayın Başbakan'a gitti. Ne yazık ki Tayyip Erdoğan her zamanki tavrıyla davrandı, 'Efendim bize herhangi bir projeyle gelmedi' dedi. Bizim projelerimiz var. CHP olarak biz 7 tane kanun teklifi verdik. İç barışımızın ivedilikle sağlanabilmesi için yüzde 10 barajı, Siyasi Partiler Yasası, tutuklu milletvekilleriyle ilgili kanun teklifi verdik. CHP'nin Kürt sorunu konusunda çözüm planlarının olduğu ortadadır. Ama iktidar partisinin bu konuyla ilgili çözüm projesinin olmadığı da çok nettir. Başbakan Erdoğan'ın son konuşması bunu göstermektedir."

"ZAMLA EKONOMİYİ TENEFFÜS ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Hükümetin zamla ekonomiyi teneffüs etmeye çalıştığını savunan Tekin, "Maalesef gerek dış politikayla ilgili sorunlardan ekonomimiz gittikçe geriledi. Tamamen bir borç ekonomisi içerisindeyiz. Her gün zam geliyor. Eskiden yüzde 2-3 yüksek zamlardı. Şimdi yüzde 10-15 zamlar ufak zam olarak telaffuz ediliyor. Maalesef ekonomide ciddi sorunlarımız var. Zamla ekonomiyi teneffüs etmeye çalışıyorlar. AK Parti iktidarının şöyle bir alışkanlığı var; işler kötü gittiği zaman 'küresel güçler nedeniyle böyle oluyor' diyorlar. Ekonomi iyi gittiği zaman kerameti kendilerinde buluyorlar. Kürsel gücü bilmem, bütün bu verilere baktığınızda mutsuz bir toplum, mutlu bir Ak Parti'yle karşı karşıya olduğumuzu da sizlerle paylaşmak istiyorum." diye konuştu.

Tekin, belediyeler yasasının değişmesi gerektiğine de dikkat çekerek, "Mutlak ve mutlak belediyeler yasasının değişmesi gerekiyor. Bu belediyeler yasası, tamamen yolsuzluğa dayalı bir yasadır. Somut olarak baktığınızda; 3 bine yakın belediye başkanının bin 500 tanesi yargılanıyorsa, onlarca belediye başkanı tutukluysa, görevden alınan belediye başkanları varsa, belediyede çalışan yüzlerce bürokrat tutuklu ve yargılanıyorsa, demek ki burada bir arıza, bir sorun var. Ak Parti'ye buradan bir çağrı yapmak istiyorum; bu rantçı yasadan vazgeçin. Dünya hangi kriterlerle yönetiliyorsa, hangi demokratik yöntemle yönetiliyorsa aynı yasalarla belediyeler yasasını değiştirelim" ifadelerini kullandı.

(CİHAN)



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,737 µs