En Sıcak Konular

PKK'nın serbest bıraktığı AK Parti il başkanı istifa etti

28 Eylül 2012 18:21 tsi
Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından iki ay alıkonulduktan sonra serbest bırakılan AK Parti Sur İlçe Başkanı Hamit Çelikkanat, AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Çelikkanat, "Hür irademle istifa ediyorum." dedi.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde ikamet eden akrabalarıyla bayramlaşmaya giden Çelikkanat'ın yolu, terör örgütü PKK tarafından kesildi. PKK, Çelikkanat'ın eşi ve çocuklarını gönderirken kendisini kaçırdı. Ailesinin haber vermesi üzerine araştırma yapan güvenlik güçleri, Çelikkanat'ın bir grup terörist tarafından kaçırıldığını belirlemişti. Aradan geçen iki aylık süreçten sonra Hamit Çelikkanat, terör örgütü tarafından serbest bırakıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen Çelikkanat, yaklaşık olarak 38 gün terör örgütü PKK tarafından alıkoyulduğunu söyledi. Bu süre zarfında herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadığını ileri süren Çelikkanat, sadece yolda doğa şartlarının zorlu olduğunu, bütün ihtiyaçlarının karşılandığını savundu. Terör örgütü PKK tarafından alıkonulmasının nedenini 'AK Partili' olmasından dolayı olduğunu belirten Çelikkanat, "Üyesi olduğum AK Parti'de daha önce de 10 ay başkanlığım oldu. AK Partili olduğumdan dolayı beni yakaladılar. Başka bir konudan değil." dedi. Bu ifadelerinin ardından AK Parti eski Sur İlçe Başkanı Çelikkanat, "Özgür irademle AK Parti'den istifa ediyorum." diyerek, kamuoyuna istifasını bildirdi. Çelikkanat, bunun kişisel kararı olduğunu dile getirdi.

Gazetecilerin, 'Size bir telkinde bulunulduğu için mi istifa ediyorsunuz?' sorusuna Çelikkanat, şöyle cevap verdi: "Hayır, bu benim kendi kararım. Siyasi bir mesaj vermek istemiyorum. Yani bu benim kendi düşüncem." '35 gün boyunca nerede kaldınız?' sorusuna ise "Soru almayayım. Yaşadığım şeyleri anlattım. Partide de aktif bir şeyim yok." şeklinde cevap verdi.

Çelikkanat, 'Sizi kaçıranlarla ilgili savcılığa herhangi bir bilgi verdiniz mi? Şikayette bulundunuz mu?" şeklindeki sorulara, "Bana bu konuyla ilgili daha çok soru sormasanız daha iyi. Soru almayacağımı söyledim. Savcılığa çıkmadım, bir yere gitmedim." şeklinde cevap verdi. Çelikkanat, gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen cevap vermemeyi tercih etti.

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici de sivil toplum kuruluşları olarak çağrıda bulunduklarını, bu sese kulak veren terör örgütünün Hamit Çelikkanat'ı serbest bıraktığını dile getirdi. Bilici, hiç kimsenin düşüncesinden ve siyasi tercihlerinden ötürü özgürlüğünden mahrum bırakılmaması gerektiğini ifade etti. Terör örgütü PKK'nın elinde 7 asker, 1 polis ve 1 kaymakam adayının bulunduğunu hatırlatan Bilici, alıkonulanların serbest bırakılması çağrısında bulunduklarını kaydetti.

Diyarbakır Barosu Başkanı Emin Aktar ise terör örgütü PKK'nın elinde olanların serbest bırakılmasının yeni bir sürecin başlaması açısından önemli olduğunu söyledi. Aktar, kaymakam adayı, polis ve diğer sivillerin de serbest bırakılmasını istediğini dile getirdi. Kaçırılmalarla ilgili iyi haberlerin geleceği bilgisini veren Aktar, AK Parti Hakkari İl Başkanı'nın da teslim edileceğine dair bir bilgi aldıklarını ifade ederek, "Irak'ın Kürt bölgesinde bir teslim alma olacak." dedi.

cihan



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,251 µs