En Sıcak Konular

"Öcalan'la görüşmek özerkliğe evet demek"

28 Eylül 2012 14:58 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terörle mücadele politikasının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Destici, terörle mücadelede AK Parti'yi terör örgütü PKK ile aynı masaya oturtmak isteyenlerin olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı parti içerisinde örgüt ile aynı masaya oturtmak için ikna etmeye çalışanların olduğuna da işaret eden Destici, "Abdullah Öcalan, sürece dahil edilirse Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde özerk bir yapılanma kabul edilmiş demektir." dedi.

Mustafa Destici, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, bir gazetecinin bazı basın yayın organlarında terörle mücadelede Abdullah Öcalan'la görüşülmesi gerektiği yönünde yapılan yayınları nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruya şöyle cevap verdi: "Öcalan ile PKK arasında bir uyumsuzluk olacağını düşünmüyorum. Abdullah Öcalan ile görüşülmesi düşüncesi bana göre milleti oyalama taktiğidir. Bunu anlatmakta güçlük çekiyorum. Bu sürdürülerek terörist başı Abdullah Öcalan ev hapsine alınmak için kandırmaca yapılıyor. Şimdi Öcalan şirin, sempatik gösterilmeye çalışılıyor. Öcalan bu sürece dahil edilirse, bu resmen Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde özerkliğin kabul edilmesi anlamına gelir."

Terör örgütü PKK'ya destek veren devletlerin böyle bir projenin gerçekleşmesinden yana ve destek olduğunu da ifade eden Destici, AK Parti'yi, PKK çizgisine çekmek isteyen grupların varlığına da işaret etti.

Destici, terörle mücadeledeki tekliflerini ise şöyle açıkladı: "Yeni demokratik sivil bir anayasa yapılmalıdır, idam cezası mutlaka geri getirilmeli, mobil birlikler kurulmalı, Kandil başta olmak üzere sınır dışındaki PKK kampları yok edilmeli, terörün finansmanı ile mücadele birliği kurulmalı, sınır güvenliği ihlalleri mutlaka ortadan kaldırılmalı, terör enstitüsü kurulmalı, terörün uluslararası desteğine karşı etkin kararlı ve cesur adımlar atılmalı, terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin hukuk ve teknik donanımındaki eksiklikleri giderilmeli, eğitim sistemi yeniden düzenlenerek gözden geçirilerek, bölgeye milli manevi değerlere sahip kadrolar gönderilmeli, bölgede eğitim, sağlık, ticaret, tarım, kültür şehirleri oluşturulmalı, köy-belde-ilçe-büyükşehir yasası yeniden düzenlenmeli, medya planlaması yapılmalı."

AK Parti'nin 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yakın bir zamanda yapılacak yerel seçimlerden düşük oy alması ihtimalini göz önünde bulundurup, Cumhurbaşkanı adayına engel olacağını ifade eden Destici, bu kapsamda büyükşehir belediyesi yasası çıkarılmaya çalışıldığına işaret etti: "AK Parti'li vekillerin yüzde 70'i bile bu yasanın çıkmasını istemiyor. Büyükşehir Belediyesi Yasası'nı bana gelip şikayet eden milletvekilleri var. Belediye yasasının çıkarılması, en çok BDP'li belediyelerin işine yarar. Bu belediyelerin de PKK'ya mali destek sağladığı herkesçe malum. Biz, millet odaklı bir siyaset yapıyoruz. Kim partinin menfaatlerini, milletin menfaatlerinden üstün tutarsa hesabını muhakkak verir." ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'IN HATAY'DA BALKON KONUŞMASI YAPMASI GEREKİYOR"

Hatay'a yönelik izlenimlerini de konuşmasında aktaran Mustafa Destici, şunları anlattı: "Hatay'a yaptığımız gezide, Türkiye'nin Hatay'da iki problemi var. Biri ekonomik anlamda. Suriye'ye ihracatımız azaldı. Bu da Hatay'ın ekonomisini önemli ölçüde etkilemiş durumda. Bölgedeki vatandaşlar borçlarının ertelenmesini bekliyor. Bir de güvenlik boyutu. Sınırdan insanların istedikleri gibi geçtiğini resmi olarak öğrendik. Bu durum güvenlik anlamında sıkıntıya sebebiyet verebilir. Nusayri vatandaşlarımızda aşırı derecede bir tedirginlik söz konusu. Bana kalırsa Başbakan Erdoğan'ın bir balkon konuşmasını da Hatay'da yapması gerekiyor. Çünkü Hatay'ın şu an bir balkon konuşmasına ihtiyacı var."

cha



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,469 µs