En Sıcak Konular

Skandal iddia: HGS ile geçenler kaçak geçiyor!

28 Eylül 2012 13:12 tsi
HGS kartı olan araç sürücüleri sistemin keyfini sürmek yerine uzun araç kuyruklarına isyan ederken, şimdi de 'kaçak geçiş' damgası yiyor.

Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz Hızlı Geçişi Sistemi (HGS) ile ilgili sorunun sadece gişe ve tabela yetersizliği ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı.

HGS almak için PTT şubelerine giden araç sahipleri sistem çöktü denilip elleri boş geri yollanırken, kartı bir şekilde temin edip aracına takanlardan bazıları ise gişelerden geçiş yaparken gördükleri uyarı yazısı adeta şoke oldu.

Paralı yollardaki 'dur kalk' işkencesini sona erdirmek üzere 17 Eylül tarihi itibariyle hayata geçirilen ve diğer geçiş sistemlerinden yüzde 20 daha ucuza işlem yapıyor olması nedeniyle de büyük ilgi görmesi beklenen Hızlı Geçiş Sistemi  HGS'de yaşanan sorunların ardı arkası kesilmiyor.

En son Haber7.com olarak gündeme getirdiğimiz tabela ve gişe yetersizliği yüzünden oluşan uzun araç kuyrukları haberimizin arkasından yeni gelen bilgiler sorunun bu kadar basit olmadığını ortaya koydu.

HGS kartlarından almak üzere kendilerine en yakın PTT şubelerine giden sürücüler elleri boş dönerek,  büyük PTT şubelerine yönlendirilirken, satışın yapıldığı PTT şubelerinde ise saatlerce kart almak için beklemek zorunda kaldı.

Sistemin hayata geçmesi üzerine aracına HGS kartı almak için PTT şubesine giden bir araç sahibi ise kartı satın almak için gittiği PTT şubesinde yaşanan uzun kuyrukların sebebini sorduğunda kendisine görevlilerin ''Zaten onca yükümüz vardı birde üstüne bu işi bizim üstümüze yıktılar. Hangisine yetişelim posta işlemleri ile mi uğraşalım HGS kartlarının satışını yapalım. Personel eksikliğimiz var'' dediğini aktardı.

HGS İLE GEÇİŞTE 'KAÇAK GEÇİŞ' ŞOKU!

Yeni hayata geçirilen sistemin kartını alıp yola çıkan bazı sürücüler ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki  HGS gişesinden geçtiklerinde karşılarındaki ekranda gördükleri yazı karşısında paniğe kapıldı.

Çünkü gişelerden geçişte ödeme alındığına dair yazıların çıktığı ekranda  'Kaçak Geçiş' yazısı çıkıyor ve alarm çalıyordu.  Ekranda gördükleri yazı ile şoke olan sürücüler soluğu en yakın PTT şubelerinde alarak kartlarından o saat itibari ile düşüş olup olmadığını sorarak, aldıkları 'düşüş var' cevabı ile rahat bir nefes aldılar.

Ancak sürücülerin düşüş olmasına rağmen ay sonu adresine ceza gelmesi halinde ne yapacağını sorduklarında aldıkları cevaplar da kafaları karıştırdı.

 PTT şubelerindeki görevliler böyle bir durumun oluşması halinde karttaki düşüşü belgeleyen yazının kendilerine verileceğini, zaten  konu ile alakalı da çok sayıda şikayet aldıklarını belirtirken, kart satışının yapıldığı yerdeki görevliler ise böyle bir durumda kendilerinin yapabileceği bir şey olmadığı yönünde açıklama yaptılar.

KGS VE OGS VAR, HGS YOK!

Sistem ile ilgili bir skandal iddia ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne Etiler-Balta Limanı yönünden giriş yapanların bulunduğu yolda  sadece KGS ve OGS gişesi olduğu yönünde...

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne Etiler -  Balta Limanı yönünden bağlanmak giriş yapmaya çalıştığında sadece KGS ve OGS gişelerini gördüğünü  ve geriye dönüş yapamayacağı için kaçak geçiş yapmak zorunda  kaldığını aktaran araç sürücüsü ;

HGS KART İLE KGS ÇİLESİ!

'' Sorun sadece bunla da sınırlı değil. Köprüdeki satış yapılan KGS gişeleri kapatıldı. Bunu bilmeyen sürücüler oralara girip geri çıkıyor ve kartlarıda boş olduğundan araçlarından inip diğer sürücülerden rica ediyor. Hal böyle olunca bir onların yarattığı trafik oluyor. Bir de  ben HGS kartlı bir araç sahibiyim ama HGS gişesine giderken  bariyerler yönlendirmeler yapmışlar KGS araçları ile aynı alandan giriş yapıyorum ve saatlerce beklemek zorunda kalıyorum. Tek bir bariyer kaldırılsa sorun çözülecek ama inatla sanki bir kriz ortamı yaratılıyor'' dedi.

Kaynak: Haber7



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,107 µs