En Sıcak Konular

Yeni yasama yılından ne bekliyorlar?

28 Eylül 2012 12:34 tsi
TBMM'de grubu bulunan AK Parti, CHP, MHP ve BDP yeni yasama yılında beklentilerini AA'ya değerlendirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, 24. Dönem 3. Yasama Yılı'nın önemli konularla başlayacağını ifade etti. Canikli, TBMM'de öncelikli olarak yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifi, büyükşehir belediye sayılarını artıracak düzenleme ile toplu iş ilişkileri yasa tasarısının görüşüleceğini söyledi.

Yeni anayasa çalışmalarının yeni yasama yılında da süreceğini anlatan Canikli, ''bazı BDP milletvekilleriyle ilgili olarak toplumun vicdanını rahatlatacak, toplumdan gelen yoğun talebi karşılayacak çözümü bulacaklarını'' söyledi.

Geçen yasama yılının, iki siyasi partinin yasama faaliyetlerini boykot tavırları nedeniyle gergin başladığını, gerginliğin tüm yıla yayıldığını hatırlatan Canikli, Temennimizyeni yasama yılında gerginlik ortamının ortadan kalkması, daha sakin ve sağduyulu çalışma yürüten bir Meclis'in olmasıdır" dedi.

Türkiye'nin önemli bir sorunu olan ve zaman zaman Meclis'in de gündemine gelen ''terör sorunu''na dikkati çeken Canikli, "Terör sorununu hep birlikte çözmek durumundayız" diye konuştu.

CHP GERGİNLİK İSTEMİYOR

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yeni yasama yılında siyasetin üslubunun daha yumuşak olmasını, Meclis'te kaba kuvvet ve şiddetin olmamasını, denetim mekanizmalarının daha iyi çalışmasını temenni etti.

Eksik milli irade ve tutuklu demokrasinin devam ettiğini, 8 milletvekilinin halen cezaevinde olduğunu ifade eden İnce,illetvekillerinin, GATA'ya, kamplara alınmadığını, Meclis'in saygınlığına gölge düşürüldüğünü söyledi.

Denetim mekanizmalarının işlemediğini, soru önergelerine zamanında yanıt verilmediğini ya da hiç yanıtlanmadığını, temel kanunun hiç gerekmediği yerlerde kullanıldığını savunan İnce, ''Bütün bunlardan milletin gündemi ile Meclis'in gündeminin aynı olmadığını görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

MHP ETKİLİ MUHALEFET YAPACAK

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da yeni yasama döneminde MHP'nin, milletine karşı sorumluluk hisseden bir anlayışla hareket etmeye devam edeceğini belirterek, ''Etkili muhalefetimizi ve alternatif olma özelliğimizi koruyarak, Parlamento'da etkin bir çalışma öngörüyoruz'' dedi.

Vural, Önümüzdeki dönemin çok önemli gelişmelere sahne olacağını ifade ederek, bu süreçte yerel seçimlerin gerçekleştirileceğini, daha sonra cumhurbaşkanlığı seçimi ve ondan sonra da genel seçimlerin yapılacağını hatırlattı.

BDP YENİ SAYFA AÇILMASINI İSTİYOR

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise ülke gündeminin 3 aydır ölümler ve anaların gözyaşlarıyla meşgul olmasının nedeninin, geçen yasama döneminin başarısız geçmesi olduğunu ifade ederek, ''Önümüzdeki dönemin ilk gündeminin, mutlaka can kayıplarının önlenmesine yönelik olması gerekir'' dedi.

''Kavga eden, tartışan, kıran, döken ve sorunları çözmekten çok, toplumun gündemine yeni sorunlar katan bir Meclis pratiği gördük'' diyen Baluken, bunun yansımalarının ağır olduğunu vurgulayarak, "Bu konuda bütün siyasi partilerin sorumluluğu olduğunu belirtmek gerekiyor. Bizler de belki geçmiş yasama döneminde zaman zaman hatalar yapmış olabiliriz, üslupta toplumun beklentisini karşılayamamış olabiliriz. Geçmiş bir yıllık yasama dönemine özeleştirel bir bakışla bakıp, gelecek döneme yeni bir sayfa açmak gerekiyor'' dedi.



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,895 µs