En Sıcak Konular

'Suriye bana Bosna’yı hatırlatıyor'

28 Eylül 2012 12:03 tsi
Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç, Suriye yaşanan acıları kendi acıları gibi gördüğünü belirterek, 'Suriye’de yaşananlar bana Bosna’yı hatırlatıyor' dedi.

Balkan savaşlarının 100. yılında, Süleyman Şah Üniversitesi 1. Uluslararası Balkan Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. “Dün, Bugün, Yarın ve Değişim” konulu kongrede konuşan Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç, Suriye yaşanan acıları kendi acıları gibi gördüğünü belirterek, “Suriye’de yaşananlar bana Bosna’yı hatırlatıyor” dedi.

Süleyman Şah Üniversitesi ve Sultanbeyli Belediyesi; Balkan Savaşları’nın 100. Yılında bu sene ilk defa düzenlenen 1. Uluslararası Balkan Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. “Dün, Bugün, Yarın ve Değişim” konu başlığıyla düzenlenen ve 32 ülkeden temsilcilerin yer aldığı kongrede, Balkan ülkeleri ve toplumları ile müşterek noktaları pekiştirilmeye çalışıldı. Balkanların sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel vb. problemlerin de ele alındığı kongre iki gün sürdü ve Sultanbeyli Belediyesi’nin katkı sunduğu kongrede konuşan Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzetbegoviç’e üniversite senatosunun aldığı kararla dünya barışına ve Türkiye-Bosna Hersek ilişkilerinin geliştirmesine yaptığı katkılardan dolayı uluslararası ilişkiler alanında fahri doktora unvanı verildi.

“Suriye’de Yaşananlar Bana Bosna’yı Hatırlatıyor”

Fahri doktora unvanı verilmesinden dolayı şeref duyduğunu söyleyen Bakir İzetbegoviç, “Süleyman Şah Üniversitesi tarafından verilen bu doktorayı almaktan özellikle onur duyuyorum. Birtakım seçkin kişiler arasından bu onur için seçilmek, gerçekten de olağanüstü bir ayrıcalık. Üniversitenin ismini taşıdığı Süleyman Şah, Osmanlı’nın Balkanlardaki şanlı geçmişine çok katkıda bulunmuş tarihi bir figürdür” şeklinde konuştu.

Gündemdeki konulara da değinen İzetbegoviç, “Suriye’de yaşananlar bana Bosna-Hersek’i hatırlatıyor. Acılarını kendi acımız gibi görüyoruz” dedi.

Türkiye’nin bölge için öneminin altını çizen Cumhurbaşkanı, “Türkiye her anlamda yükseliyor. Biz bu durumdan gurur duyuyoruz ve bu başarıyı kendi başarımız gibi hissediyoruz. Bizim başarımız da Türkiye’nin başarısına bağlı. Ağabeyimizin başarısı bizi gururlandırıyor” dedi.

Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,560 µs