En Sıcak Konular

Başbakan'dan madenlerle ilgili flaş açıklama

28 Eylül 2012 11:43 tsi
Başbakan Erdoğan dün katıldığı televizyon programında gündemde olmayan ancak stratejik önemi çok büyük bir konuya dikkat çekti. Erdoğan, maden kaynaklarının az paraya elden çıktığını açıkladı.

Özel bir televizyona konuk olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye ekonomisiyle alakalı olarak mali disiplinden taviz verilmeyeceğini belirtti. Özellikle son günlerde medyada yer alan ve belirsizlik varmış gibi algılanan tartışmalarla ilgili olarak ise ekonomi yönetiminden memnun olduğunu ifade etti.

Madenler için bizzat ekip kurdum

Başbakan Erdoğan gündemde olmayan ancak stratejik önemi çok büyük bir konuya da dikkat çekti.
Özel sektöre yapılan maden kaynaklarının satışlarıyla ilgili olarak, "Şu anda bir süreç daha başlattım. Kamudan kamuya gayrimenkul satışları serbesttir ama kamudan özele gayrimenkul satışlarını bizzat kurduğum bir ekiple kontrol altına aldım. Örneğin özele madenler veriliyor. Baktım ki rakamlar çok çok ucuz, basit. Şimdi bu ekip buralarda ekspertiz çıkaracak. Ondan sonra da burada olması gereken rakam şu olmalı. Eğer öyle bir rakamı verebiliyorsa girsinler ihaleye alsınlar, veremiyorsa kusura bakmasınlar." dedi.

Cari açığa artı değer katacak

"Bunlar bizim cari açık denilen olayımızda da çok ciddi, olumlu, artı değerler katacak." diyen Erdoğan, süreçle ilgili olarak ise "İncelemeler biraz zaman alıyor ama buradaki takip, bu ekip belki artacak. Bunları yakın takibe almak suretiyle buralardan çok ciddi imkanların geleceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Değerli madenler çok rahat verilmiş

Altın, bakır, manganez gibi değerli madenlerin çok kolay şekilde elden çıkarıldığını belirten Başbakan Erdoğan, "buralardan da çok farlı imkanları ülkemizdeki farklı bildiğimiz yerlerde şu anda kullanıyorlar. Bunlar üzücü şeyler. İsim vermeye gerek yok ama işin üzerine kararlılıkla gideceğiz." diyerek bu konuda atılacak adımları anlattı.



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,014 µs