En Sıcak Konular

Yunanistan'dan 'Atina'ya cami' açıklaması

28 Eylül 2012 11:36 tsi
Yunanistan Eğitim ve Dinişleri Bakanı, Atina'ya cami inşasıyla ilgili sürekli yaşanan gecikme ile ilgili bir açıklama yaptı

Yunanistan Eğitim ve Dinişleri Bakanı Konstantinos Arvanitopoulos, DİMAR Partisi Milletvekili Maria Yannakaki'nin Atina'ya cami inşası konusunda Parlamento'ya sunduğu soru önergesine cevap verdi.

Azinlikca.net sitesinde yer alan habere göre DİMAR Milletvekili Maria Yannakaki'nin "Atina'ya cami inşasıyla ilgili sürekli yaşanan gecikmenin nereden kaynaklandığını" sorduğu ve "projenin zaman çizelgesiyle ilgili bilgi istediği" soru önergesine Dinişleri Bakanlığı tarafından verilen cevapta "Dinişleri Bakanlığı'nın bu yönde fon aktarımına gidemeyeceği ve bunun sonucunda da cami inşasıyla ilgili mevcut zaman çizelgesinin değiştiği" ifade edildi.

Bakanlığın soru önergesine verdiği yazılı cevapta "Cami inşası projesini Kamu Projeleri Genel Sekreterliği'ne bağlı Kamu Binası Projeleri Özel Dairesi (ΕΥDΕΚ) üstlendi ve bu proje Eğitim ve Dinişleri Bakanlığı'nın Kamu Yatırımları Programı tarafından karşılanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Yazılı cevabın devamında ise "Eğitim Bakanlığı'nın Planlama ve Araştırma Dairesi'nin EYDEK ile yaptığı işbirliğinden caminin inşasıyla ilgili projenin tamamlandığı ve eski Ulaştırma Bakanlığı'ndan eski Kalkınma Bakanlığı'na ilgili dilekçelerin sunulduğu ortaya çıkmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Soru önergesine cevap veren Kalkınma Bakan Yardımcısı Stavros Kaloyannis'in de cevabında "bir sonraki sürecin ilerleyebilmesi için, numaralandırılmış yeni projenin Kamu Yatırımları Programı'na kaydının tamamlanması ve Eğitim ve Dinişleri Bakanlığı'ndan finansmanın aktarılması gerekmektedir" ifadelerine yer verdiği belirtildi.



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,650 µs