En Sıcak Konular

FIFA'dan Türk takımına transfer yasağı!

28 Eylül 2012 11:31 tsi
FIFA, bir Türk kulübüne 4 dönem transfer yasağı getirdi.

Spor Toto Süper Lig'in bir dönem güçlü ekiplerinden olan ve şu an amatör ligde mücadele eden Malatyaspor'a, Çek futbolcu Jiri Masek'e olan borçları nedeniyle FIFA Disiplin Komitesi tarafından 4 dönem transfer yasağı getirildiği bildirildi.

Malatyaspor Kulübü Başkanı Bülent Kapkıner, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir dönem takımlarında forma giyen Çek futbolcu Jiri Masek'e olan borçları nedeniyle futbolcunun FIFA nezdinde başlattığı takip nedeniyle kulüplerine ceza gelmeye devam ettiğini anlatarak, sadece filiz lisans çıkarma yetkileri bulunduğunu söyledi.

FIFA'dan kulüplerine bu kadar çok ceza gelmesini tuhaf bulduklarını ifade eden Kapkıner, ''Bu transfer yasağı bizi fazla etkilemez. Hazırda oyuncularımız var ama bu ne zamana kadar sürecek? Bundan kim nemalanıyor? Kim Malatyaspor'un bu kadar kötü duruma düşmesi için uğraşıyor, bunu da çözebilmiş değiliz'' diye konuştu.

Malatyaspor'un Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) olan 11 milyon liralık borcu nedeniyle lisan engeli bulunduğunu vurgulayan Kapkıner, Jiri Masek'e de 59 bin avro borçları olduğunu belirterek, ''Borcumuz var ama bu borç ödense de bitmeyecek. Zaten Malatyaspor'un profesyonel ligde transfer yasağı var'' dedi.

FIFA'nın amatör bir kulübe ceza verdiğini daha önce hiç duymadıklarını dile getiren Kapkıner, şunları kaydetti: ''Geçen sezon Bölgesel Amatör Futbol Ligi'ndeyken 6 puanımız silindi ve küme düşürüldük. Şimdi de bu ceza geldi. Bunun arkası gelecek mi, gelmeyecek mi bilemiyoruz ama Malatyaspor aynı şekilde ismiyle tesisiyle devam edecek. 23 Kasım'da Malatyaspor'un davaları var. Bu davalar takımımızın nefis meselesi haline geldi. 'Malatyaspor kapanır ve bu davalar düşer' diye bir şey asla olamaz. Bunlar kamu davasıdır ve Malatyaspor da bu davalara müdahildir. Malatyaspor'un haklarını savunacağız. Malatyaspor'u bugünkü duruma getiren insanların mahkemede hesap vermesi için elimizden geleni yapacağız. Zaten adalet de bunun peşinde. Bu anlamda 23 Kasım'da ilk duruşma yapılacak. Orada çoğu şey ortaya çıkacaktır.''

Bu arada, TFF Malatya Bölge Müdürlüğü'nden Malatyaspor'a gönderilen yazıda da ''FIFA Disiplin Komitesi'nin 29 Mayıs 2012 tarihli ve taraflara 26 Eylül 2012 tarihinde iletilen karar uyarınca, kulübünüze birbirini takip eden 4 transfer ve tescil döneminde transfer yasağı konulmuştur'' ifadeleri yer aldı.

Süper Lig'e 2005-2006 sezonunda veda eden Malatyaspor, geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmişti. 2005-2006 sezonunda sözleşmesi feshedilen ve alacakları ödenmeyen Çek oyuncu Jiri Masek'in UEFA nezdinde açtığı dava sonucunda Malatyaspor'un geçen sezon 6 puanı silinmişti, ardından da küme düşürülmüştü.

Malatya ekibi, bu sezon Malatya 1. Amatör Küme'de mücadele ediyor.

Kaynak: AA



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,373 µs