En Sıcak Konular

Polis de Kirpileniyor!

28 Eylül 2012 08:45 tsi
Polis de Kirpileniyor! Bingöl'deki polis aracına yönelik saldırı koruma önlemlerini üst düzeye çıkardı.

TSK'nın ardından polis de mayına karşı korumalı Kirpi alıyor. 83 zırhlı otobüs envantere girerken 7 ilin emniyet müdürü için zırhlı makam aracı alımı projesinde ihale aşamasına gelindi
 
Bingöl Karlıova'da Çevik Kuvvet ekibine düzenlenen mayınlı saldırıda 8 polisin şehit olması, 9 polisin yaralanması emniyetin zırhlı araç alım projesini hızlandırdı. Terör eylemleri açısından kritik konumda bulunan Doğu-Güneydoğu'daki Çevik Kuvvet Şubeleri için 83 adet zırhlı otobüs alındı.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ardından Emniyet Teşkilatı'na Kirpi adlı mayına karşı koruma aracının alınması amacıyla çalışma başlatıldı.
 
Emniyet karargahı, daha önce "muharebe özelliği" olmadığı için Kirpi alımına sıcak bakmıyordu. BMC tarafından üretilen ve TSK'ya satılan Kirpi'ler mayına karşı korumalı araç olarak biliniyor. 10-15 tam donanımlı personel taşıyabilen Kirpi'ler mayına ve balistik tehditlere karşı dayanaklı. Otomatik yangın söndürme sistemi bulunan araçlar CTIS adı verilen merkezi lastik şişirme özelliğine sahip. Emniyet Genel Müdürlüğü, 2010-2011 yıllarında özel harekat timleri için 67 adet Kobra zırhlı araç satın almıştı. Kobra'dan sonra emniyetin envanterine ilk kez Kirpi'nin gireceği öğrenildi.
 
KURŞUN GEÇİRMİYOR
 
Çevik Kuvvet Şubeleri'ne tahsis edilecek otobüslerin kaportası ve camları kurşun geçirmez özellik taşıyor. Kaleşnikof piyade tüfeğine bile etkin koruma sağlayan otobüsler Çevik Kuvvet timlerinin sevk ve naklinde kullanılacak. Zırhlı servis araçlarının olası bombalı eylemlerde can kayıplarını önlemede etkin olacağı bildirildi.
 
MÜDÜRLERE 4X4 ZIRHLI ARAÇ
 
Bu arada terör eylemlerinin yoğun olduğu bölgedeki 7 ilin emniyet müdürüne 4x4 zırhlı makam aracı alımı projesinde ihale aşamasına gelindi. Jeepler için 5 milyon TL ödenek ayrıldı.
 
PKK'lı teröristlerin silahlı ya da bombalı saldırılarına karşı alınacak zırhlı jeeplerin Hakkari, Diyarbakır, Van, Batman, Siirt, Muş ve Ağrı Emniyet Müdürleri'ne tahsis edileceği öğrenildi. PKK'nın ses getirmek için bölgedeki Emniyet Müdürleri'ne yönelik eylem planladığı yönünde alınan istihbaratların kobra, şortland, arazi taşıtı ve otobüs gibi zırhlı taşıt alımında etkili olduğu kaydedildi.
 
İçişleri Bakanlığı kayıtlarına göre, bölgedeki 9 ilin valilik ve emniyet müdürlüklerinde 1998 ile 2008 modelleri arasında 20 adet zırhlı makam aracı ve arazi taşıtı bulunuyor.
 
bugün

 

Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,071 µs