En Sıcak Konular

Almeyda günah çıkardı

27 Eylül 2012 15:20 tsi
Bir dönem Serie A'da top koşturan Matias Almeyda, otobiyografisinde İtalya'daki doping ve şike olaylarını anlattı.


Serie A ekiplerinden Parma'nın eski oyuncusu Matias Almeyda, otobiyografisinde İtalya'daki doping ve şike olaylarıyla ilgili iddialarda bulundu.

Arjantin Milli Takımı ve birçok Serie A ekibinin formasını giyen emekli orta saha oyuncusu Matias Almeyda, ''Hayat ve Ruh'' ismiyle yayımlanan otobiyografik kitabında İtalya'da oynadığı dönemde doping ve şikeyle ilgili başından geçenleri anlattı.

Almeyda, 2000 ile 2002 yılları arasında Parma'da oynadığı dönemde futbolculara, serum yardımıyla damardan performans artırıcı bir madde verildiğini iddia etti. Almeyda, futbolculara, maddenin, vitamin kompleksi olduğunun söylendiğini belirterek, ''Ancak maddeyi aldıktan sonra sahaya çıkan tünelde zıpladığım zaman kafam neredeyse tavana değiyordu'' ifadesini kullandı.

Almeyda, futbolcuların, herhangi bir şey sormadığını ama takip eden yıllarda birçok arkadaşının, kalp ve adale rahatsızlıkları yaşadığını kaydederek, sağlık sorunlarının, kendilerine verilen maddelerin bir sonucu olduğunu ileri sürdü.

Kitaptaki şoke edici bir diğer bölümde ise Almeyda, Roma ile Juventus arasında şampiyonluk yarışının olduğu 2000-2001 sezonunun son haftasında, 17 Haziran 2001'deki Roma-Parma maçı öncesinde Romalı futbolcuların, kendilerinden maçı kaybetmelerini istediğini öne sürdü. O sezon Roma, Parma'yı 3-1 yenip sonrasında lig şampiyonu olmuştu. Almeyda, kitabında o maça ilişkin şu ifadelere yer verdi:

''Bazı takım arkadaşlarım, Roma oyuncularının maçı kaybetmemizi istediğini anlattı. Kazanıp kaybetmemiz bizim için bir şeyi değiştirmiyordu. Benim de dahil olduğum takımın çoğunluğu, 'Hayır' yanıtını verdi. Fakat maçta bazı arkadaşlarımın daha önce olduğunun aksine mücadele etmediğini gördüm ve değiştirilme işareti yapıp soyunma odasına gittim. Nedeni para mıydı, bilmiyorum. Onlar buna, 'iyilik' diyor.''



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,192 µs