En Sıcak Konular

'Dershaneler üzerinden siyaset yapılmasın'

27 Eylül 2012 11:20 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, son zamanlarda siyasetçilerin sınavlar öncesinde 'Dershaneleri kaldıracağız' söyleminin hem dershane çalışanları, hem de öğrencileri tedirgin ettiğini belirtti.

Ünsal, yaptığı basın açıklamasında; “Zamansız beyanatlardan siyasi bir çıkar mı bekliyorlar?” şeklinde sorarak, “Yoksa bir yerlere mesaj mı göndermek istiyorlar? Ancak eğitim ve çocuklarımızın geleceği üzerinden lütfen kimse siyaset yapmasın.” dedi. BBP İl Başkanı Ömer Ünsal, Türkiye'de dershanelerin sınav sistemi olduğu için değil, devlet okullarında yeterli eğitim olmadığı için var olduğunu beliterek, “Hangi sınav sistemi olursa olsun, devletin okulunda bu sınav sistemine uyumlu eğitim yapılmıyorsa, müfredatla sınav sistemi uyuşmuyorsa, öğretmen sınavlara göre kendini geliştirip öğrenciyi yetiştirmiyorsa bu ihtiyacı karşılayacak başka birimler ve kişiler ortaya çıkacaktır” ifadesini kullandı.

BBP Bursa İl Başkanı Ünsal, sınavlar öncesi dershaneler konusunu gündeme getirip sistemin tek suçlusu ve günah keçisinin dershaneler olduğu imajı verilmek istendiğine dikkat çekerek, "Bu da yanlışlıklar için adres saptırmaktan başka bir şey olmasa gerek. Dolayısıyla Sayın Başbakanımızın yaptığı son açıklamayı oldukça aceleci buluyorum. İyi düşünülmeden, araştırılmadan, hesaplanmadan yapılan bir açıklama olduğu kanaatindeyim” değerlendirmesini yaptı.

"ÖNCELİKLE İSTİHDAM ALANI OLUŞTURULMALI VE PLANLANMALI"

Ünsal, dershanelerin 2013-2014 yılı eğitim yılında kapatılacağı söyleminin çok vahim sonuçlar doğuracağına dikkat çekerek şunları söyledi: “Dört bin üzerinde ülkede dershane ve bunların 100 civarında öğretmen ve çalışanı var. Bir de bu dershanelerin çoğu kiralık veya öz varlık durumunda, insanlar bunca yatırım yapmış. Ülke ekonomisine hem işsizlik, hem ekonomik katkı sağlamış. Ayrıca eğitimin kalitesini yükseltmiş olan bu kurumların geleceği, yangından mal kaçırırcasına bir kişinin iki dudağından çıkacak sözle heba edilemez ve edilmemeli.”

BBP İl Başkanı Ömer Ünsal sözlerini şöyle tamamladı:

“Şimdi soruyorum? Dershanelerde görev yapan 100 bin civarında öğretmen ve personeli, yetkililerimiz nerede istihdam edeceğini de planlamış mıdır? Bunca yapılan yatırım ve kazanımlar nerede değerlendirilecektir? Devletten tek kuruş destek almayan bu kurumların bir gecede kaldırılması ne akla, ne mantığa uygundur. Bu durumda 4+4+4 gibi alelacele eğitime geçilmesi gibi büyük sıkıntılar oluşturacaktır. Yetkililerimizi itidalli olmaya davet ediyorum.” (Cihan)



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,127 µs