En Sıcak Konular

Savcılar, Özal'ın mezarından ayrıldı

27 Eylül 2012 11:15 tsi
Savcılar, Özal'ın mezarından ayrıldı Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarında incelemelerini tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan ve beraberindeki heyet Anıt Mezar'dan ayrıldı.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, teknik ekip ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili, Özal'ın mezarında incelemelerde bulunuyor. Ergenekon soruşturmalarında da görev alan Savcı Muammer Akkaş da Özal'ın mezarında.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında mezarının açılmasına karar verilmişti. Özal'ın Topkapı'daki Anıt Mezarı'nda bu sabah hareketlilik yaşandı. Ellerinde mezarın krokisi bulunan bazı görevliler sivil polisler eşliğinde anıt mezara geldi. Mezarın etrafından inceleme yapan kişilerin, mezarın nasıl açılacağıyla ilgili teknik çalışma yaptığı öğrenildi.

Terörle Mücadele Soruşturmalarından Sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan yine Terörle Mücadele Soruşturmalarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Ümit Zafer Çolak ve Ergenekon soruşturmalarında da görev alan Savcı Muammer Akkaş anıt mezara birlikte geldi. 3 savcı kendilerinden önce mezara gelen ve teknik incelemelerde bulunan ekipten bilgi aldı.    

Savcılar, Özal'ın mezarından ayrıldı

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarında incelemelerini tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan ve beraberindeki heyet Anıt Mezar'dan ayrıldı. Oktay Erdoğan, gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kesin ölüm sebebinin bulunması için soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Özal'ın mezarının açılarak inceleme yapılmasına karar vermişti. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, mezarın açılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazmıştı.

Özal'ın Topkapı'daki Anıt Mezarı'na gelen İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan, Cumhuriyet Savcısı Muammer Aktaş ve beraberlerindeki bir heyet, incelemelerde bulundu. İncelemelerini tamamlayan heyet, Turgut Özal'ın Anıt Mezarı'ndan ayrıldı. Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevapsız bıraktı.



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,700 µs