En Sıcak Konular

Araç sahipleri dikkat! 2 milyon kişiye yollandı

27 Eylül 2012 10:48 tsi
9 milyarlık vergi paketinden sonra tahsilata hız veren Maliye, trafik cezası ve MTV borcu olan 2 milyon araç sahibine mektup yolladı. Mektupta, Anayasa hatırlatılarak borçlulara haciz uyarısı yapıldı.

Bütçe açığını kapatmak için 9 milyar liralık vergi paketini hayata geçiren Maliye Bakanlığı, vergi borçlularına yönelik tahsilat işlemlerini de hızlandırdı.

Bu çerçevede, daha önce ev sahiplerine ve vergi barışını bozan mükelleflere 'mektup' gönderen Maliye, bu kez trafik cezalarını ve Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) ödemeyen mükellefleri yakın markaja aldı. Türkiye genelinde, motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezası borcunu ödemeyen 2 milyona yakın araç sahibine gönderilen mektuplarda, sert uyarılara yer verildi.

Vergi dairesi müdürleri imzasıyla gönderilen mektupta, Anayasa'nın 73. Maddesinde yer alan, "Herkes kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür" hükmü hatırlatarak, bu hüküm doğrultusunda tüm mükelleflerin vergi borçlarını ödemesi gerektiği vurgulandı.

Mektupla tahsilat arttı

Mektupta, borçlarını ödemeyenlerin banka hesaplarının dondurulacağı, araç ve evlerine de haciz uygulanacağını belirtildi. Mektupta mükelleflere yönelik şu uyarı yapıldı: "Ödenmeyen borçların takibi sırasında mal varlığı haczi, banka hesabı haczi (e-haciz), gayrimenkul haczi, taşıt haczi v.s. gibi istenmeyen durumlarla karşılaşmamanız için bu borçların tasfiyesine yönelik gerekli görüşmelerin ve ödemelerin yapılması için vergi dairesi müdürlüğümüze başvurmanız önem arz etmektedir." Mektuplu uyarıların tahsilatta büyük fayda sağladığına dikkat çeken Maliye Bakanlığı yetkilileri, mektubu alan mükelleflerin büyük kısmının vergi borçlarını ödediğini bildirdiler. Araç sahipleriyle ilgili uyarının da tahsilatları artırmak için yapıldığını ifade eden yetkililer, yaklaşık 2 milyon araç sahibine mektuplu uyarı yapılmasının hedeflendiğini kaydettiler.

SIFIRCI HOCALAR 32 MİLYAR DOLARLIK YATIRIMI ENGELLEDİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi derecelendirme kuruluşlarının kriterlerinin sübjektif olduğunu, bu kuruluşların erken uyarı işlevlerini yerine getiremediğini ve hiçbir krizi öngöremediğini söyledi. Kredi notunun aslında çok önemli olduğunu ve kredi notu yüksek olan ülkelerde yatırımların daha çok olduğunu belirten Şimşek "Eğer not artırımı olursa doğrudan ve portföy yatırımları gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 4'ü kadar artabiliyor. Eğer Türkiye'nin kredi notu hak ettiği düzeyde olsaydı Türkiye portföy yatırımı olarak ve doğrudan yatırım olarak 32 milyar dolar ilave yatırım olacaktı. Bu da şu demek, daha çok fabrika, daha çok istihdam" diye konuştu.

Enerji dışı cari açık 'sıfır'

Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından hazırlanan 'Kredi Derecelendirme Kuruluşları: Alternatif Arayışlar' adlı raporun tanıtım toplantısında konuşan Şimşek, rating kuruluşlarının Türkiye notlarının düşük kalmasının sebebi olarak öne sürdükleri cari açık gerekçesinin sağlıklı olmadığını, bu yıl enerji dışı cari açığın sıfıra yakın olacağını söyledi.

Hüseyin Özay / Star



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,689 µs