En Sıcak Konular

Özal'ın ölümünü bu test çözecek!

27 Eylül 2012 09:12 tsi
Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Alkan: Özal'ın ‘zehirlendiği'nin ortaya çıkması halinde, hangi aşamalarda nasıl zehirlendiği asker yaverlerinin tuttuğu günlüklerle ortaya çıkabilir.

Devlet Denetleme Kurulu tarafından ölümü ‘şüpheli ‘ bulunan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mezarının açılması kararı verilen 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal 'ın ölümüyle ilgili sırrın günlüklerde aranması gerektiği belirtildi. Napolyon Bonaparte'nin zehirlenmesine dikkat çeken Adli Tıp uzmanı Prof. Dr. Nevzat Alkan “Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ‘zehirlendiği'nin ortaya çıkması halinde, Özal'ın hangi aşamalarda nasıl zehirlendiği asker yaverlerinin tuttuğu günlüklerle ortaya çıkabilir” dedi.

Günlükleriyle ortaya çıktı

Prof. Dr. Nevzat Alkan, Özal'ın zehirlendiği yönündeki iddialar üzerine konuyu bilimsel çalışmalar ve örnekleriyle anlattı. Alkan, Özal'ın zehirlendiği iddialarının araştırılırken Fransız İmparator Napolyon Bonaparte'nin ölümünün de zehirlenmeyle meydana geldiğinin hatırlanması gerektiğini söyledi. Napolyon'un zehirlendiğinin 140 yıl sonra saçının incelenmesiyle ortaya çıktığının altını çizen Alkan, “Napolyon esir tutulduğu adada 6 yıl sonra ölmüştür. Yapılan otopside mide kanserinden hayatını kaybettiği belirtiliyor. Ancak 140 yıl sonra Uluslararası Adli Tıp Zehir Bilim Birliği Başkanı Dr. Pascal Kintz, Napolyon'un nasıl öldüğünü ortaya çıkarıyor. Napolyo'nun saç telini inceleyen Kintz, normalin 40 katı fazlası arsenik tespit ediyor. Bunun da Napolyon'a adadayken her gün verilen şaraptan kaynaklı olduğunu saptıyor. Zehirlenmenin nasıl olduğunu araştıran Kitz, Napolyon'un günlüğünü inceliyor ve şarap kullanılarak zehirlendiğini tespit ediyor. Günlükten yola çıkarak, örneğin, fazla şarap içtiği günlerle az şarap içtiği günlerde arsenik miktarının da değiştiği sonucuna varıyor” diye konuştu.

Saçı en az 4 ay önceyi aydınlatır

Özal'ın da zehirlendiğinin ortaya çıkması halinde nasıl ve neyle zehirlendiğinin saptanması açısından asker yaverlerinin tuttuğu günlüklerin önemine vurgu yapan Alkan, “Mezar açıldığında kemikten alınacak örnek ve eğer saçı da kaldıysa şu zamana kadar, Özal'ın nasıl zehirlendiği detaylı bir şekilde ortaya çıkacak. Eğer saçı bulunursa son 4 ayda zehir verilip verilmediği tespit edilebilir. Çünkü saç 4 ay da bir en geç kesiliyor ve uzuyor. Semra Özal'da eğer saç örneği varsa bunun kesinlikle Pascal Kitz'e incelettirilmesi lazım. Kitz, Öcalan'ın da saçını inceleyerek zehirlendiği iddialarını araştırmış ve sonuçta zehirlenmediğini ortaya çıkarmıştı. Mezar açılınca ayrıca mezarın toprak örneği de alınacak. Çünkü definden sonra toprakta arsenik oluşmuşsa onun bulaşması söz konusu olabilir. İnceleme neticesinde bunların hepsi ortaya çıkacak” diye konuştu.

star

Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,690 µs