En Sıcak Konular

''İmralı ile görüşmeler olabilir''

26 Eylül 2012 21:30 tsi
''İmralı ile görüşmeler olabilir'' Başbakan Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV'de ortak yayınlanan ''İskele Sancak Özel'' adlı programda soruları yanıtladı.

''Bizim tezimiz 'silahlar bırakılsın'. Çünkü, silah hiçbir zaman susmaz, susamaz. Silah bir tahrik unsurudur'' ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, ''Silah elinizde olduğu sürece herhangi bir yerde bir olayla karşı karşıya olduğunuzda gereğini yaparsınız. O silah sizi oraya zaten iter, teşvik eder. Ama silahların bırakılması konusuna gelince, biz orada varız'' şeklinde konuştu.

Teröre karşı bir milyon insanı toparlayıp bir miting yapabiliyorlarsa kendisinin kalkıp da 'niye böyle bir yürüyüş yapıyorsunuz' diyemeyeceğini belirten Erdoğan, ''Biz tamamen orada görevimizi yaparız. Nedir görevimiz? Bu tür bir organizasyona katılanların güvenliğini sağlamaktır'' dedi.

Biz statükoyu kırdık

''Biz statükoyu nerede kırdık?'' diyen Erdoğan, ''Adaya danışmanımızı göndermek suretiyle kırdık. Oslo'ya göndermek suretiyle kırdık'' ifadelerini kullandı.
 
Terör şu anda bitecek tespiti kolay değil

Terörün, yani şu anda bitecek diye bir tespitini yapmanın veya belirlemenin kolay bir iş olmadığını kaydeden Başbakan Erdoğan, İmralı'yla ilgili görüşmelerin yine olabileceğini; çünkü farklı farklı şeyler uydurulduğunu söyledi.

Terör örgütünün daha önce bireysel hedefler belirlediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, şimdiyse bir alan hakimiyeti tesis etmenin gayreti içerisinde olduklarını belirterek, ''Şemdinli'deki deneme dikkat ederseniz buydu'' dedi.
 
Ben bu toprakların çocuğuyum

'Ankara, şahsımı değiştirdi' gibi bir şeyi kabullenmesinin mümkün olmadığını belirten Erdoğan, ''Ben bu toprakların çocuğuyum. Mümkün olduğunca mütevazı çocuğu olarak yaşamımı sürdürmeye gayret ediyorum'' dedi.
 
Akaryakıt zammı

Başbakan Erdoğan, akaryakıt zammına ilişkin olarak da normal zamanda fiyatları piyasanın belirlediğini kaydederek, ''Fakat biz 2009'dan itibaren şu andaki yaptığımız zam türü zammı yapmadık. Şu andaki zam, bizim dengelerle alakalı bir zam olmuştur'' şeklinde konuştu.

Erdoğan doğalgaz zammına ilişkin de ''Biz doğalgaza mecburen zammı yapmak durumundayız. Bu zam yapılmadığı takdirde siz hepsini Hazine'ye devrediyorsunuz''ifadelerini kullandı.
 
Gündemi güncellemeliyiz

''Biz 14 Ağustos 2001'de yola çıktığımızda ortaya koyduğumuz bir manifesto vardı. 11 yıl bu manifesto üzerinden geldik'' ifadelerini kullanan Erdoğan, ''Şimdi ikinci 11 yıla geçiyoruz. İkinci 11 yıla geçerken artık bizim gündemi güncellememiz lazım. Şu anda bu gündemi güncelliyoruz. Milat değil'' şeklinde konuştu.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimi

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak da ''Şu anda cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşık 2 yıl var. Bunlar bizim gündemimizde olan şeyler değil ama dikkat ederseniz birileri Abdullah Bey'le bizim aramıza kendilerine göre adaba, edebe sığmaz şekilde birçok spekülasyonlar yapmak suretiyle bazı parazit oluşturmaya kendilerine göre virüs oluşturmaya çalışıyorlar'' değerlendirmesinde bulundu.
 
''Balyoz Planı'' davası kararları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Balyoz Planı'' davasında verilen kararlara ilişkin olarak da ''Süreç henüz devam ediyor. Şimdi Yargıtay süreci var. Dolayısıyla burada bizim yargı sürecine müdahale olarak telakki edilebilecek bir değerlendirmeyi yapmamız doğru olmaz'' ifadelerini kullandı.

aa



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,472 µs