En Sıcak Konular

Mahkemeden Roj TV'ye darbe!

26 Eylül 2012 19:37 tsi
Mahkemeden Roj TV'ye darbe!
Kopenhag Şehir Mahkemesi tarafından terör kanalı olarak tescil edilen Roj TV'ye bir darbede Radyo - Televizyon Kurulu'ndan geldi.

Daha önce Roj TV'nin yayın lisansını iptal edilmesi başvurusunu 3 kez reddeden Radyo - Televizyon Kurulu, Kopenhag Şehir Mahkemesi kararının ardından yeni bir soruşturma başlatmıştı. Radyo - Televizyon Kurulu Başkanı Christian Scherfig, mahkeme kararı sonrası başlattıkları soruşturma sonunda Roj TV'nin lisansını iki ay boyunca askıya aldıklarını söyledi. Christin Scherfig kurulunun kararıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Roj TV'den istedikleri belgelerin yarısının gelmemesinden dolayı nihai bir karar vermediklerini söyledi.

Kurula Roj TV ve Nuçe TV'den toplam 56 saatlik yayının geldiğini ve bunun 14 saatlik bölümünü tercüman aracılığıyla incelediklerini ifade eden Christian Scherfig, bu yayınlarda terör ve şiddete teşvik eden yayınlara rastlamadıklarını belirtti. İstedikleri belge ve yayınların tam olarak gelmemesinden dolayı Roj TV'nin yayın lisansını iki ay süreyle askıya aldıklarını ifade eden Christian Scherfig, bu süre sonunda Roj TV'nin yayın yapmaya devam edeceğini ancak yayınlarını mercek altına alacaklarını söyledi. Christian Scherfig, Kopenhag Şehir Mahkemesi'nin Roj TV'nin haber ve karar merkezinin Brüksel'de olduğu yönünde karar verdiğini belirterek, "Yasalara göre Danimarka'dan yayın izni olan bir kurumun karar ve haber merkezinin ülkede olması gerekiyor. Roj TV yönetimine mahkeme kararını sorduğumuzda, yönetim kurulu başkanı ve müdürün Danimarka'da olduğu, tüm kararların burada alındığını söylediler. Bu durum mahkeme kararından sonra değişmiş olabilir." dedi. Christian Scherfig, Roj TV hakkında nihai kararlarının ileri bir tarihte verileceğini söyledi.

Öte yandan Danimarka, terör bağlantısı tespit edilen yayın organlarının hızlı bir şekilde kapatılması için yeni bir kanun tasarısı hazırladı. Adalet Bakanı Morten Bödskov ve Kültür Bakanı Uffe Elbaek tarafından hazırlanan kanun teklifi 8 Ekim'de meclise gelecek. İki bakan teklifle ilgili yayınladıkları basın bildirisinde, terörün hiçbir zaman haklı gösterilemeyeceğini ve hükümet olarak kimden hangi amaçla yapılırsa yapılsın terörü lanetlediklerini ifade ederek şunları söyledi: "Terör, uluslararası barış ve huzurun en büyük tehdididir. Danimarka yükümlülükleri gereği terörle aktif mücadele etmektedir. Türkiye ile uzun yıllara dayanan bir işbirliğimiz bulunmaktadır. Radyo - Televizyon Kurulu, Roj TV hakkında verilen karar sonrası soruşturma başlatmıştır. Hükümet olarak kanunda bulunan boşluğu kapatmak için, teröre bulaşan, terörü teşvik eden yayınların kapatılması için hazırladığımız kanun tasarısını meclise sunacağız." Hazırlanan kanun tasarısının yasalaşması halinde, Radyo - Televizyon Kurulu mahkeme kararından sonra terör bağlantılı yayın organlarını kapatmak durumunda olacak.

cihan


Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,291 µs