En Sıcak Konular

Şivan Perver'den Neşet Ertaş'a veda notu!

26 Eylül 2012 16:02 tsi
Sevgi, neşe, dostluk, hüzün ve dertleri Anadolu’da dillendiren bülbülü, coğrafyamızda insanlığa büyük miras bırakan usta sanatçı Neşet Ertaş’ın ardından!

Kürt müziğin üstadlarından  Şivan Perver Neşat Ertaş'ın ölümü üzerine bir açıklama yaptı.

İşte Şivan Perver'in o açıklaması :

Anadolu’nun bağrından çıkmış sanatçı ve halk ozanı Muharrem Ertaş’ın oğlu, heybetli ve çok değer verdiğim bir sanatçı idi. Hangi halk, grup ve milletten olursa olsun; ozan, sanatçı ve müzisyenlerin toplumdaki konumu çok önemli ve gereklidir. Sanatçı ve ozan halkın duygu ve sorunlarını dile getiren sevgi ve neşe kaynağıdır.

Bir dilin gelişmesinde, insanların bilinçlenmesinde ve kültürlerin oluşmasında öncülük etmektedirler. Kürt, Türk, Arap ve Acem farketmeksizin Neşet Ertaş’ı dinleyen herkes yarattığı sanatı, ortaya çıkardığı eserleri ve dillendirdiği müziğin etkisi altında kalıyordu. Çünkü verimli, kalıcı ve kökleri olan bir sanattı.

Yakın dönemde dünyada ve cografyamızda etkili ve esaslı müzik yapan 3-4 ozandan bahsetmek mümkün: Bunlar Kürt toplumunda Mihemed Arif Cizîrî, siyah toplumunda Paul Robeson, Arap toplumunda Nazım Al-Gazali, Türk toplumunda da Neşet Ertaş’tı. İnsanlığa ve toplumlarına büyük miras bırakan bu sanatçılara müteşekkirim.

Neşet ve sazı adeta birbirlerine aşık olmuşlardı. Dillendirdiği şarkı ve sözleri toplumsal gerçeklik, aşk ve sevgi barındırıyordu. Rahatlıkla şunu ifade edebilirim ki Neşet üstad’ın rüzgarına kapılan, etkisinde kalan, sanatından yararlanan güzel sesli birçok müzisyen onun yarattığı sanat anlayışı temelinde meşhur oldular. Dolayısıyle üstadı dinleyen, etkilenen ve eserlerini seslendiren her sanatçı kendisine borçludur.

Kendisinden etkilenen bir sanatçı olarak usta müzisyen ve halk ozanına yüzlerce sefer teşekkür ediyorum. Kendisi her zaman yarattığı sanat ile anılacak ve hiçbir zaman unutulmayacaktır. Onu dinleyen, eserleri ve sanatından etkilenen, duygulanan ve sevgi alan herkes kendisinini yaşatacaktır. Bu dünyada aramızdan büyük bir sanat mirasını bırakarak ayrıldı. Allah’ın rahmeti hep üzerinde, ruhu şad ve mekanı cennet olsun.

Allah’tan dileğim daha birçok Neşet’i insanlığa göndersin ve dünyamızda hiçbir zaman böyle büyük sanat yaratıcılarını bizden eksik etmesin.

Basta ailesi olmak üzere dost, arkadaş, seven ve dinleyicileri ile sanat dünyasının başı sağolsun.

Şivan Perwer

Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,847 µs