En Sıcak Konular

CHP'nin PKK'yla görüşme şartı

26 Eylül 2012 15:10 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, hükümetin terör örgütü PKK ile yalnızca silah bıraktırmaya yönelik görüşme yapabileceğini söyledi.

Partisinin Samsun İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, devletin yetkili organlarının terör örgütü PKK ile yaptığı görüşmeler konusuna değindi.  Sadece örgüte silah bıraktırma konusunda görüşme yapılabileceğini söyleyen Koç, "Ama siz örgütü siyasi muhatap olarak alıp demin söylediğim konu dışında Türkiye'nin anayasasından yerel yönetimlerin idari düzenine, eğitimine kadar tüm konuları bir siyasi muhataplık çerçevesinde, devletle örgütü yan yana getirerek görüştürürseniz bu hiç kimsede, Cumhuriyet Halk Partisi de kabul etmez." dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in terörün çözümü konusunda Abdullah Öcalan dahil herkesle görüşülebileceğine dair sözlerini de değerlendiren Haluk Koç, "Görüşebiliriz lafı biraz geniş zamanda kullanılan bir söz. Oysa ki böyle bir görüşme olduğu zaten çok net ve açık. Referandum öncesi Kayseri meydanında 'evet' propagandası yapan sayın Başbakan'ın meydanda söylediği bir söz var. 'Bizim PKK-Apo ile görüştüğümüzü iddia ediyorlar, bu iddialarını ortaya koyamayanlar 'alçaktır, şerefsizdir, namerttir.' Bu sözler bana ait değil. Süreç geçti, belgeler ortaya çıkıyor, kanıtlar ortaya çıkıyor. Önce böyle bir belge yok noktasından 'nereden buldular' noktasına gelindi. Sahte dediler, 'görüştüysek görüştük' oldu. Bugün geldiğimiz nokta o dur. " şeklinde konuştu.

'BEN HAFİYE DEĞİLİM, SADECE SORGULUYORUM'

Hatay'da Suriye dışında yabancı uyruklu kişilerin THY uçaklarıyla İstanbul'dan Hatay'a geldiğini bilgisini aldıklarına da değinen CHP Sözcüsü Koç, "Hatay Valimize 'Suriye uyruklular dışında Hatay'da başka uyruklu insanlar da var mı?' diye bir soru sormuştum. Mülki idare amiri olarak 'net bir şekilde tespitlerimizde böyle bir duruma rastlanmadı' dedi. Ancak sokak çok başka söylüyor.

Sokaktaki insanlar Suriyeli olmayan birçok insanın THY'nin İstanbul-Hatay uçuşlarıyla Hatay'a geldiğini, evler kiraladığını, 10-15 kişi kaldığını, daha sonra kiralayanların değiştiğini ve böyle bir sirkülasyon olduğunu ifade ettiler. Bunu da soru önergesiyle TBMM Başkanlığı'na da resmi olarak soruyorum. Hem Ulaştırma Bakanı, Hem İçişleri Bakanı'na THY'nın İstanbul-Hatay uçuşlarındaki yolcu listelerinin ve uyruklarının açıklanmasını istiyorum. Bu listelerde son 6 ayda veya 1 yılda Suriye uyruklu dışında kaç kişi Hatay'a uçtu." açıklamasında bulundu. Bir gazetecinin bu konuda tespiti olup olmadığını sorusuna Koç, "Ben hafiye değilim. Ben siyasetçiyim. Sadece sorguluyorum. İç tüzükten doğan denetim hakkını da bir milletvekili olarak yerine getiriyorum." yanıtını verdi.

 

Kaynak: CİHAN
 

Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,180 µs