En Sıcak Konular

Vural: Terör siyaseti teslim almış!

26 Eylül 2012 14:49 tsi
Vural: Terör siyaseti teslim almış! MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, terör örgütü PKK ile müzakere çağrıları yapıldığını belirterek, ''Türk siyasetini terör teslim almış gözüküyor. Teröre karşı milli duruş oluşturulamıyor'' dedi.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, terör olaylarını değerlendirdi.

Her gün bir ocağa ateş düştüğünü anlatan Vural, ''Diğer tarafta PKK ile masaya oturmak için can atanlar şer ittifakını kurmuşlar, karga sesleriyle Oslo Oslo Oslo, müzakere müzakere müzakere diye bağırıp çağırıyorlar. Hangi yüzle terör örgütünü muhatap alıyorsunuz? Bu ne aymazlıktır. Bu millet size PKK ile müzakere edin diye mi oy verdi'' şeklinde konuştu.

AK Parti ve CHP sözcülerinin ''Oslo sürecinin'' yeniden başlamasını savunduğunu öne süren Vural, ''(Oslo süreci devam etmeli) diye sıraya girmişler. AKP Hükümetinin bakanları, AKP'nin kılavuzları, CHP'nin kılavuzları ve BDP; şeytan üçgenini kurmuşlar, devleti ve milleti bu şeytan üçgeninde tuzağa düşürmeye çalışıyorlar. Zübeyir Aydar 'Oslo masası yeniden kurulsun' diyor, Ankara'dan hoparlör gibi ses veriyor AKP, CHP, BDP'' ifadelerini kullandı.

''PKK bu kirli masayı hazırlamak için elinden geleni ardına koymuyor'' diyen Vural, şöyle devam etti:

''Hani açılımla, demokratikleşmeyle terör sorununu çözecektiniz? Daha iyi bir noktada mıyız, elinizi vicdanınıza koyun. Neşet Ertaş, 'yalan dünya' dedi ve bu fani dünyadan gitti, şu yalan siyasetten de gitmeleri gerekenler hangi yüzle çıkıp konuşuyor?  Anaları ağlatıyorlar açılım pazarlığı için. Maksat terörü bitirmek, azaltmak değil, terör örgütünün taleplerini hazmettire hazmettire kabul ettirmek. Bir taraftan terör örgütü silahlarıyla zemin hazırlıyor, diğer taraftan AKP, CHP sözcüleri sözleriyle müzakere diye bağırıp çağırıyor. Beyler; bu vatan size ne yaptı, bu Cumhuriyet size ne yaptı? Bu gencecik fidanlar size ne yaptı? Van'da polisimizin ensesinden kurşun sıkan adamla masaya oturacak devlet.''

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in açıklamalarına da tepki gösteren Vural, ''Sen Adalet Bakanısın. Bu milletin hakkını yok etmek isteyenlerle o masaya oturacaksan o zaman adalet niye var, hukuk niye var? Terör örgütü başıyla görüşülebilir diyorsa bir Adalet Bakanı, o zaman Türkiye'de adaleti nasıl temin edeceğiz? Oldu olacak verin çetelere, verin mafyaya, suç örgütlerine, teslim edin Türkiye'yi. Bu millete, bu terörü kullanarak 'başka çaremiz yok' dedirtmek isteyen zihniyeti kınıyorum. Bu milletin de o masayı, kuranların başına geçireceği günler yakındır. Sabrı zorluyorsunuz'' diye konuştu.

Vural, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in terörle mücadele konusunda yapılması gerekenlere ilişkin açıklamalarını da hatırlatarak, şunları söyledi:

''Genelkurmay Başkanı, 'hiçbir terör örgütü siyasi, mali destek almadan yaşayamaz' diyor. 'Müzakere' diyenler, verdikleri psikolojik destekle, terör örgütünü yaşatmıyor mu, sigara ve uluşturucu kaçakçılığı ile mücadele etmeyerek terör örgütü yaşatılmıyor mu? ABD'den istihbarat desteği alıyoruz diye bu milleti uyutanlar, Obama'ya teşekkür eden ey Sayın Başbakan, nerede istihbarat desteği?

'Kandil'e teknik anlamda bir operasyon yapmak mümkün' diyor Genelkurmay Başkanı. 'OHAL gerekli mi' diye soruluyor, 'siyasi bir karardır' diyor. Niye veremiyorsunuz? Sonra kalkıp 'terörle mücadele ediyoruz', diyorsunuz. Teröre zemin hazırlanıyor ve Türkiye siyasal bir çözüme doğru götürülmek isteniyor. Milletin siyasetine dönün. Bu bölücü vesayetten kurtulun. Türk siyasetini terör teslim almış gözüküyor. Teröre karşı milli duruş oluşturulamıyor.''

Vural, halk ozanı Neşet Ertaş'ın Kırşehir'de düzenlenecek cenaze törenine bir heyet olarak katılacaklarını belirterek, ''Neşet Ertaş'ı ebediyete uğurlayacağız. Hepimizin başı sağolsun. Türk milletinin acısını, sevgisini, ruhunu ifade eden bir ozanımızı kaybettik, Allah rahmet eylesin'' dedi.



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,762 µs