En Sıcak Konular

AK Parti milletvekilinden şok PKK iddiası

26 Eylül 2012 14:40 tsi
Oğlunu 2008 yılında terör saldırısında kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, “PKK 12-13 yaşındaki çocukları kaçırarak anneleri rehin alıyor. Hayalle giden çocuğun ölüsü geliyor”dedi.

Kendisi de 2008 yılında terör saldırısında oğlunu kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Oya Eronat , “PKK ölüler üzerinden siyaset yapıyor, 12- 13 yaşlarındaki çocukları kaçırarak anneleri rehin alıyor” dedi. Yıllarca korkudan PKK'ya ses çıkaramadığını belirten Eronat annelere seslenerek “Korkmayın, örgüte karşı sesinizi yükseltin” dedi.

‘Her eve bir ölü' politikası

PKK'nın illegalliği de aşıp olayı ahlaksızlığa vardırdığını anlatan Oya Eronat, örgütün ölümler üzerinden prim yaptığına işaret ederek “Ölü seviciliği üzerinden kendini var etmeye çalışıyorlar. KCK ile birlikte ‘Her eve bir ölü' politikası yürütüyorlar ki oradaki aileler çaresiz kalıp kendilerine destek olsun. Biz insanları yaşatmak için uğraşırken onlar öldürmek için yola çıkıyor” dedi. Terör örgütünün uyuşturucu ticaretinden 2 ila 8 katrilyon geliri olduğuna dikkat çeken Eronat, sözlerini şöyle sürdürüdü: Sicilya mafyası gibi çalışıyorlar. Dertleri Kürt halklarının sorunları değil, onlar bu gelirden olmak istemiyorlar. “Oğlunun ölümünden önce bana dokunmayan yılan bin yaşasın” şeklinde düşündüğü yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığına değinen Oya Eronat, “Ben, oğlumu kaybetmeden önce de bu konuya duyarlıydım ama korkuyordum. Her zaman rahatsızdım terörün yarattığı sıkıntılardan. Bir Diyarbakırlı olarak şehrim neden terörle, terör işbirlikçileriyle anılsın? Ama bu acıyı yaşadıktan sonra anladım ki kim olduğunuz farketmiyor, terör ve ölüm acısı birine dokunuyor illa ki. Annelerin korkudan ses çıkaramaması örgütün işine geliyor. O analar çocuklarını dağlarda ziyan olsun diye büyütmüyor. Küçücük çocuklar kaçırılıyor ya da kandırılıyor. Dağa çıkarsam ilerde bakan olacağım, lider olacağım hayaliyle gidiyor çoğu. Sonra bir bakıyorsunuz ölüsü geliyor. Şu an dağdakilerin yüzde ellisi yaşı 15'i bile bulmayan çocuklar” dedi.

İnsan Hakları Komisyonu üyesi olarak doğuda da batıda da pekçok il gezidiğini ve oralardaki doğulu annelerle bir araya geldiğini anlatan Oya Eronat, “Doğusu batısı farketmiyor. Hepsinden duyduğumuz tek cümle, bu işi bitirin. Bunlar arasında BDP'li aileler de vardı inanın. Bir oğlu dağda bir oğlu askerde olan analar var” dedi.

ESNAFI DA KORKUYORLAR

Eronat şunları söyledi: “Doğuda esnaf kepenk açmıyor, ekonomi durdu deniyor. Esnaf o kepengi kendi isteğiyle kapatmıyor. Vaktimin çoğunu halen Diyarbakır'da geçiriyorum. Esnaf korkutuluyor. Sonra da barıştan bahsediyorlar. İsminin içinde Barış olan bir parti bunlara çanak tutuyor.”

UTANMADAN YAŞAM ANITI DİKTİLER

OYA Eronat çocuğunu kaybettiği noktaya BDP'nin ‘Yaşam anıtı' dikmesini de sert bir dille eleştirdi. Eronat şunları söyledi: “Diyarbakır'daki bombalı saldırıda 7'si çocuk 10 kişi ölmüştü. Üstelik o ölenler Kürt çocuklardı. Utanmadan bir de oraya gidip yaşam anıtı dikti BDP. Ben İnsan Hakları Komisyonu Üyesi olarak Doğu'dan da Batı'dan da pek çok il gezdim. Tunceli, Siirt, Batman, Diyarbakır, Denizli, Manisa, Aydın İzmir'e gittim. Buralardaki Kürt kadınlarla konuştum. BDP'li aileleri de dinledik. Hepsi kan davası gütmüyoruz' dedi.”

Kaynak: Star



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,659 µs