En Sıcak Konular

Sebahat Tuncel'den itiraz

26 Eylül 2012 13:59 tsi
Sebahat Tuncel, 8 yıl 9 ay hapis cezası ve hakkında konulan yurt dışına çıkış yasağına itiraz etti

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in terör örgütü PKK üyesi olmak suçundan yargılandığı dava geçtiğimiz günlerde karara bağlanmıştı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında Tuncel, terör örgütü üyesi olmak suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme ayrıca Tuncel'e yurt dışına çıkış yasağı koymuştu.

İTİRAZ DİLEKÇESİNİ SUNDU

Mahkemenin kararının ardından Tuncel'in avukatı mahkemeye süre tutum dilekçesi verdi. Avukat Ercan Kanar tarafından Yargıtay'a gönderilmek üzere mahkemeye sunulan dilekçede, Yargıtay incelemesinin duruşmalı olarak yapılması talep edildi. Avukat Kanar ayrıca müvekkili Tuncel hakkında konulan yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi sundu.

İtiraz dilekçesinde Tuncel'in 2007 yılında milletvekili seçilerek Meclis'e girdiği ve 2011 seçimlerinde yeniden milletvekili seçilerek parlamentodaki konumunu devam ettirdiği hatırlatıldı. Avukat Kanar tarafından mahkemeye sunulan 5 sayfalık itiraz dilekçesinde Sebahat Tuncel'in Meclis'in 23. döneminde TBMM Dış İlişkiler Komisyonu ve DTP Dış İlişkiler Komisyonu'nda görev yaparak defalarca Türkiye dışına çıktığı belirtildi. Tuncel'in Meclis'in 24. döneminde ise TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi ve BDP Dış İlişkiler Komisyonu üyesi olarak 100'ü aşkın şekilde yurt dışına gidip döndüğü ifade edildi. İtiraz dilekçesinin son bölümünde İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği yurt dışına çıkma yasağının "yasama dokunulmazlığı kapsamında olan yasama faaliyetlerini engelleyen, yasama dokunulmazlığına ilişkin Anayasa hukukundaki ilkelere ve siyaset bilimindeki etik ilkelere aykırı, antidemokratik bir karar olduğundan yurt dışına çıkma yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz" denildi.



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,679 µs