En Sıcak Konular

Bozdağ, Hüseyin Aygün'e ne demek istedi?

26 Eylül 2012 13:55 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'CHP'de ortaya çıkan farklı sesler nedeniyle bir duruş, bir fikir netliğine ihtiyaç var.' dedi.

TVNET'te Başkent programının konuğu olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yeni Şafak gazetesi Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi'nin, 'Terör olayları son zamanlarda Tunceli'de yoğunlaştı, CHP milletvekili Hüseyin Aygün kaçırıldı, Ovacık savcısı şehit edildi ve bugün yine Tunceli'de saldırı var. Tunceli'nin bir özelliği hem Kılıçdaroğlu'nun memleketi olması hem de alevi vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunması. Örgüt neden özellikle Tunceli'yi seçiyor, burada alevi vatandaşlarımıza yönelik bir strateji hissediyor musunuz?' sorusuna yönelik şunları söyledi:

'O noktada hesabına ilişkin bir şey söyleme durumunda değilim. Ama baktığınız zaman terör örgütü kolayca eylem koyabildiği yerleri daha ziyade seçiyor. Yani sadece bir takım siyasi hesaplarla değil. Hakkari'ye baktığımızda eylem yoğunluk var, Şırnak'ta eylem yoğunluğu var. Bazı yerlerde eylem yoğunluğu var. Eylemlerin yoğun olduğu yerlere baktığımızda da coğrafi şartlarının çok etkili olduğunu görüyoruz. Tunceli'de de coğrafi şartları çok çok farklı. Başka nedenlerde olabilir ama sonuç itibariyle ortada bir terör eylemi, bir terör saldırısı vardır. Terör saldırısı ve terör eylemlerine karşı hepimizin yekvücut olması lazım.'

- 'Aygün'ün yaklaşımları da çok manidardır' -

Bozdağ, 'Burada Cumhuriyet Halk Partisi'nin özellikle Tunceli milletvekilinin (Hüseyin Aygün) yaklaşımları da çok çok manidardır, önemlidir. Kaçırıldı mı yoksa gönüllü mü gitti, akrabası mıydı götürenler, değil miydi? gibi tartışmaları oldu. Ama o tartışmalar bir yana döndükten sonra yaptığı açıklamalar çok çok önemli. Terör örgütüne insanların bakışını pozitif anlamda değiştirmeye yönelik, teröristleri iyi göstermeye yönelik yaklaşımları oldu. Bunun için burada CHP'nin de bir görüş ortaya koyması lazım.' dedi.

- 'Hangi CHP'ye itibar edeceğiz' -

Bozdağ, 'CHP'nin duruşuna baktığımız zaman acaba BDP'liler mi konuşuyor diye bakıyorum. Öte yandan baktığımıza konuşan CHP'li olunca acaba CHP, PKK konusunda BDP'nin bakışına doğru bir evrilme içerisinde mi, öyle diye bakıyorum, sonra bakıyorum başka CHP'liler konuşuyor, onlarda başka bir noktada duruyor bu sefer bizimde kafamız karışıyor. Yani hangi CHP'ye itibar edeceğiz. BDP'nin ağzıyla konuşan CHP'ye mi, yoksa ulusalcıların İşçi Partisi'nin ağzıyla konuşan CHP'ye mi? Yani ortada birlik CHP'nin ağzıyla, genel başkan dahil konuşan kimse yok. Biz karşımızda bir CHP istiyoruz. Yani bir CHP olsun ki neyi söylediğini bilelim biz ona göre konuşalım.' diye konuştu.

- 'Kılıçdaroğlu kendini tekzip etti'-

Bozdağ, 'Haluk Koç'un açıklamalarını takip ederseniz bu Oslo ile ilgili günlerce reklam yaptı, sonra da bir açıklama yaptı. Kamuoyundan beklediği olumlu tepkiyi alamayınca ben bunu genel başkanının bilgisi ve onayıyla yaptım diye ikinci bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu onu destekleyen açıklamalar yaptı. Arkasından da Kılıçdaroğlu, Oslo yapılabilir dedi. Hem Kılıçdaroğlu kendini tekzip etti. Daha önce açıklamaları vardı biz olsaydık yaptırmazdık diye, hem de kendi talimatıyla açıklama yapan genel başkanını tekzip etmiş oldu. İşin doğru CHP burada hem genel başkanının memleketi olması hasebiyle, hem de Aygün'ün bu konularda koymuş olduğu yaklaşım nedeniyle, hem de CHP'de ortaya çıkan sesler nedeniyle bu konuda CHP'de bir duruş, bir fikir netliğine ihtiyaç var.' şeklinde konuştu.



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,234 µs