En Sıcak Konular

İsrail Maslahatgüzarından 'dostluk' mesajı

26 Eylül 2012 12:28 tsi
İsrail Maslahatgüzarından 'dostluk' mesajı İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Yosef Levi-Sfari, "İki ülkenin de tarihten gelen güçlü, sıkı bağları var. Unutulmamalı ki kardeşler arasında da bazen anlaşmazlık olabiliyor" dedi.

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Yosef Levi-Sfari beraberinde İsrail İzmir Fahri Konsolosu Jak Eskinazi ile birlikte İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, Başkan Atilla Sertel ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. İzmir'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Levi-Sfari, "İzmir çok güzel bir şehir. Burada olmaktan mutluyuz. Bize büyük dostluk gösterildi" dedi.

Başkan Atilla Sertel'in Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı'na yeniden seçildiğini öğrendiğini belirten Levi-Sfari, Sertel'i tebrik etti.

Konuşmasında barış ve dostluk vurgusu yapan Maslahatgüzar Yosef Levi-Sfari, şunları söyledi:
"İki ülkenin de tarihten gelen güçlü, sıkı bağları var. Unutulmamalı ki kardeşler arasında da bazen anlaşmazlık olabiliyor. Bugünkü pozisyona baktığımız zaman barış sadece demokratik ülkeler arasında olabilir. Demokrasi de insanların isteği ile gerçekleşir. Her iki ülkede de demokrasi kritik edilebilir ama yok denilemez. Bugün bu bölge çok tehlikeli bir durumda. Türkiye de bölgedeki kötülüklerle ilk defa yüzleşiyor. Biz bunu sürekli yaşıyoruz. İki ülkenin birbirine olan ihtiyacını, geçmişini her zaman hatırlamalıyız. En önemli şey Türkiye'nin İsrail'le nasıl bir ilişki istediğidir. İsrail ilişkileri düzeltmek için hazır." Ziyaretinde İsrail basınına ilişkin bir değerlendirmede de bulunan Levi- Sfari, ülkesindeki gazetecilerin yazıp, konuşurken "limitsiz", çok özgür olduklarını savundu.

SERTEL: SAVAŞA KARŞIYIZ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de, "Gazeteciler olarak savaşa karşıyız. Savaştan en çok zarar gören kesimlerden biri de gazetecilerdir. Bunun son örneği Suriye'de yaşandı. Suriye'deki olayları takip eden Türk kameraman Cüneyt Ünal ve Filistinli gazeteci Başar Fehmi Kadumi esir alındılar. Biz bu arkadaşlarımızın serbest kalması için girişimlerimizi sürdürürken, her platformda da özgür kalmalarını istediğimizi söylüyoruz" diye konuştu.
Ziyarette Başkan Atilla Sertel'in yanı sıra, İGC saymanı Nezih Bilger ve yönetim kurulu üyeleri Salih Soysal, Cemal Sevgi ve Hasan Erel de hazır bulundular. İGC Başkanı Atilla Sertel, Maslahatgüzar Levi - Sfari'ye günün anısına kalem hediye ederken, Levi - Sfari'de Türkiye - İsrail ilişkilerini anlatan bir kitap hediye etti.



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,608 µs