En Sıcak Konular

''Kanıt bulunması zor gözüküyor''

26 Eylül 2012 12:09 tsi
Adli Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Biçen, Özal'ın kabrinde yapılacak incelemelerde zehirlenmeye ilişkin kanıt bulunmasının zor gözüktüğünü söyledi.

Adli Tıp Uzmanları Derneği(ATUD) Başkanı Prof. Dr. Ümit Biçen de 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın mezarının açılması işleminde Adli Tıp Kurumu görevlilerinin Avrupa protokollerinde belirlenen kurallara göre hareket etmesi gerektiğine işaret etti.
 
Tahlil sonuçlarının açıklanmasıyla iddiaların önüne geçilmesi için ''gözlemci'' bilim adamı önerisini getiren Biçen, aksi durumda kamuoyunun tatmin edilemeyeceğini öne sürdü.
 
''Özal'ın kabrinde yapılacak incelemelerde zehirlenmeye ilişkin kanıtların bulunması biraz zor gözüküyor'' diyen Biçen, şunları kaydetti:

''Bazı kimyasal maddelerin ve bu olayda kullanıldığı iddia edilen zehirlerin ceset içinde zamanla yok olması gibi bir durum var. Tahlillerde çok nadir olarak birtakım ağır radyoaktif metallere ve zehirlere rastlanabilir. Bazı örnekler ölenin kemik ve saçlarında kalmışsa bulguları elde etmek olanaklı. Fakat saptanabilecek bazı maddelerle zehirlendiğini söylemek bu durumda çok zor olacaktır. Usulüne uygun inceleme yapılarak vefat eden kişinin vücudunun temas ettiği toprak ve kefen gibi nesnelerle örnekleme yapılarsa zehir kalıntılarına ulaşma ihtimali var.''

Ankara Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı ve Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Hamit Hancı da Özal'ın mezarından alınacak örneklerle yapılacak tahlil sonuçlarının bir hafta içinde belirlenebileceğini söyledi.
 
Tahlil yapılması kararını ''doğru'' olarak niteleyen Hancı, şüpheli durumların ardından yapılan mezarlık incelemelerinde bazı zehir türlerinin 10-15 yıl sonra da ortaya çıktığını vurguladı.
 
Cesetlerin üzerinde tespit edilebilen zehir türlerinden de söz eden Hancı, ''Aslında mükemmel cinayet yoktur, eksik inceleme vardır '' dedi.
 
aa


Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,865 µs