En Sıcak Konular

Putin, risklere rağmen Euro'ya güveniyor

26 Eylül 2012 10:53 tsi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Euro Bölgesi'nde yaşanan finansal zorluklara rağmen Euro'nun yaşayacağını öngördüğünü söyledi.

Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker'la görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Putin, "Bizim temel inancımız Avrupa ekonomisinin temellerinden biri olan Avrupa para birimi hayatta kalmaya devam edeceği yönünde..." dedi.

Riskin tam farkında olduklarını, buna rağmen Rusya'nın rezervlerinden önemli bir kısmını Euro olarak tuttuğuna değinen Rusya lideri, "Avrupa Komisyonu ve Euro Bölgesi'nin diğer oyuncularının durumda bir iyileşme sağlayacaklarını taahhüt ediyor. Biz de bu pozisyona güveniyoruz." şeklinde konuştu.

İnsan haklarında bir kısım sorunlar olmasına rağmen iki lider Rusya ve Avrupa arasında ilişkilerin gelişmesi gerektiğine vurgu yaptı. Juncker ikili görüşme öncesi Putin'e hitaben, "İnsan hakları ile ilgili konularda bir kısım farklı yaklaşımlar olsa da, Avrupa Birliği'nin Rusya ile ilişkilerini geliştirmesi gerektiğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'nın dış ticaretinde Avrupa Birliği ülkeleri yüzde 50'lik bir paya sahip olurken; Rusya, Avrupa'nın doğalgaz ihtiyacının dörtte birini karşılıyor.

Juncker, 522,8 milyar dolarla dünyanın üçüncü büyük rezervlerine sahip olan Rusya'nın rezervlerinin önemli bir kısmını Euro olarak tutmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Rusya'nın bu yöndeki politikasının değişmeyeceğine değinen Rusya lideri, "Rezervlerimizin önemli bir kısmı, yarıdan biraz azı Euro." karşılığını verdi.

cihan


Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,722 µs