En Sıcak Konular

Küresel piyasalar olumsuz gelişmelere odaklandı

26 Eylül 2012 09:49 tsi
Küresel piyasalarda parasal genişleme beklentilerinin bitmesiyle ekonomik aktiviteye yönelik belirsizlikler ve sıkıntılar satış baskılarını artırıyor.

Gerek açıklanan makro ekonomik veriler, gerekse yetkili ağızlardan yapılan açıklamalar piyasaların tedirginliğini artırırken Avrupa tarafında liderler arasındaki görüş ayrılıkları piyasalarda düşüşlere neden oluyor.

ABD tarafında son parasal genişleme adımının ekonominin toparlanması için yeterli olmayacağına yönelik seslerin yükselmesi ve bazı büyük şirketlerin önümüzdeki dönem kar beklentilerini aşağı yönlü revize etmeleri Dow Jones endeksinin sert bir şekilde değer kaybetmesine neden oldu. Endeks önceki güne göre yüzde 0,75 oranında değer kaybederek kısa vadeli önemli destek seviyesi olarak dikkat çekilen 13.500 seviyesinin altında 13.457 puandan kapattı.

Avrupa tarafında ise dün ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarıyla toparlanan piyasalar Almanya Başbakanı Angela Merkel'in eleştirel açıklamaları ile İspanya'da yaşanan gerginlikler nedeniyle tekrar satış baskısı altında kaldı.

Avro/dolar paritesi dün bir ara Draghi'nin açıklamalarıyla 1,2967 seviyesine kadar yükseldikten sonra hisse senedi piyasaları kapandıktan sonra gelen sert satışlarla düşüşe geçti ve bu dakikalarda 1,2860 seviyelerine geriledi.

Yurt içinde ise İMKB 100 endeksinin önceki gün banka hisselerindeki sert düşüşlerin tepki alımlarının da etkisiyle yükseliş görüldü. Endeks günü 67.809 puandan kapatırken analistler 68.000, 68.500 seviyelerinin güçlü direnç konumunda olduğunu ve bu seviyelerin kırılabilmesi için yeni beklentilerin oluşması gerektiğini kaydediyor.

Analistler yurt dışı piyasalardaki olumsuz havanın etkisiyle olası düşüşlerde 66.500 seviyesinin kritik destek bölgesi olarak izlenmeye devam edileceğini belirtiyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

14.00 ABD, 11 eylül haftası MBA mortgage başvurular

15.00 Almanya, eylül ayı TÜFE

17.00 ABD, ağustos ayı yeni konut satışları

17.30 ABD, haftalık petrol stokları

aa

Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,294 µs