En Sıcak Konular

ASELSAN kapılarını halka açtı!

25 Eylül 2012 17:44 tsi
Dünyanın sayılı savunma sanayi kuruluşlarından ASELSAN, çoğunluk hisselerine sahip Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın (TSKGV) 25. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kapılarını ilk kez halkın ziyaretine açtı.

 Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme cihazı ihtiyacının karşılanması amacıyla kurulan ve dünyanın 100 büyük savunma sanayi kuruluşları arasında bulunan kurumu gezmek isteyen vatandaşlar, sabah saatlerinden itibarenASELSAN'ın Macunköy'deki tesisine kabul edildi.

ASELSAN'ın faaliyetleri hakkında uzmanlardan bilgi alan ziyaretçiler, daha sonra rehberler eşliğinde kurucu Genel Müdür Mehmet Hacim Kamoy'ın adı verilen entegre holünü gezdi.

Konuklara burada, TSK'nın özgün cihaz ve sistemlerle donatılmasında etkin rol oynayan ve ASELSAN'da üretilen cihazlara ilişkin sunum yapıldı.

Aralarında öğrencilerin de bulunduğu ziyaretçiler, kuruluşundan itibaren ASELSAN'da üretilen cihazların bulunduğu sergiyi de gezdi. Ziyaretçilere kurumda üretilen ilk haberleşme cihazları hakkında bilgi verildi.

İLGİDEN MEMNUNUZ

ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, konuklarla yakından ilgilendi, onlara çeşitli bilgiler verdi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Ergeneman, yarın, ASELSAN'ın yüzde 85 hissesine sahip ana ortak Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı'nın 25. kuruluş yıl dönümünü olduğunu hatırlattı.

Yıl dönümü dolayısıyla ASELSAN ve TUSAŞ'ı halkın ziyaretine açtıklarını vurgulayan Ergeneman, dileyen vatandaşların 27 Eylül'de TUSAŞ'ı da ziyaret edebileceğini söyledi.

ASELSAN'ın tarihine ilişkin de bilgi veren Ergeneman, şöyle devam etti:

''ASELSAN Türk Kara Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından kuruldu. Daha sonra kara, hava ve deniz vakıfları birleşip Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nı kurdular. Biz de vakfın 25. kuruluş yılı dolayısıyla ASELSAN ve TUSAŞ'ı halkın gezisine açtık.

ASELSAN Ankara'da en çok ziyaret edilen yerlerden biri. Biz Anıtkabir ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nden sonra üçüncülüğe talibiz. Geçen yıl ASELSAN'ı 15 bini yabancı 100 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Yabancı heyetler Ankara'ya geldiğinde mutlaka ASELSAN'ı ziyaret ediyorlar.

Yine okullar ve birtakım kuruluşlar ASELSAN'ı ziyaret ediyor. Biz, burayı tek başına gezmek isteyen, birlikte hareket edemediğinden şimdiye kadar gelmemiş vatandaşlara da bu imkanı sağlamak için kurumu ziyarete açtık.''

Ziyaretçilerin ilgisinin memnuniyet verici olduğun dile getiren Ergeneman, daha sonra yine kurumu vatandaşların ziyaretine açabileceklerini belirtti.

Ziyaretçilerden Nuri Özdemir de Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği noktayı gördüğünü, tesisin kendisine gurur verdiğini söyledi.

Üniversite öğrencisi Nustafa Canker Can ise ziyaretle ASELSAN'da üretilen cihazlar hakkında bilgi alma şansı bulduğunu dile getirdi.

 

Kaynak: AA
 

Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,083 µs