En Sıcak Konular

Sene 99: Tehlike yoksa senaryo nasıl oluyor?

25 Eylül 2012 14:32 tsi
Sene 99: Tehlike yoksa senaryo nasıl oluyor? "Her şeyi en ince ayrıntısına kadar hatırlayan Saygun Paşa, o manşet ve ABD'deki senaryo arasındaki bağlantıda küçük bir hata yapıyordu!"

Dün bir gazetede Ergin Saygun'un yazdığı kitapla ilgili haber vardı. Benim de çok yakından takip ettiğim bir konu olduğu için hemen nefessiz okudum. Saygun Paşa, kitapta Cumhuriyet'in Mayıs 2003'te attığı "Genç subaylar rahatsız" manşetiyle ilgili olarak "Ortadoğu Uzmanı Judith S. Yaphe, 1999 yılında, ABD Milli Güvenlik Akademisi'nde iç savaş senaryoları kapsamında bir rapor yazdı.
Türkiye'de ordu ile türbanlı öğrenciler arasında çatışma çıkacağı, gelişmelerden rahatsız olan genç subayların orduya başkaldıracağı yolunda ifadeler yer alıyordu" diyor...
Yani Mustafa Balbay'ın attığı o manşetin ABD'de, yazıldığını söylüyordu!
Paşa, SENARYOLAR konusunda rakipsizdi.
HUDSON'da yapılan bütün senaryoları yakından biliyordu!
Mesela 2006'nın Kasım'ında yapılan senaryolara kendi bizzat katılmıştı...
Kapalı kapılar ardındaki toplantı bittikten sonra SAYGUN, şehrin en gözde otellerinden birinde kendisini bekleyen ZEYNO BARAN'la görüştü.
Bu sıcak toplantıdan sonra Baran, NEWSWEEK'te DARBE-TOTO oynadığı makalesinde şunları yazdı: "Askerler 10 yıl önce dönemin başbakanı Necmettin Erbakan'ı iktidardan uzaklaştırdı. O darbeyi yaratan koşullar bugün yeniden ortaya çıkıyor.
Bir kez daha iktidarda bir İslamcı var. Bir kez daha generaller, hükümetin laik devleti nasıl zedelediğini öfke ile fısıldıyorlar. Bana göre Türkiye'de 2007 yılında bir askerî darbe olması şansı % 50... Son haftalarda Türkiye'nin en üst düzey subayları ile konuştum.
Hepsi demokrasiye ara verilmesini arzulamadıklarını, ancak askerlerin yakında laikliği korumak için harekete geçmek zorunda kalabileceklerini açık bir biçimde dile getirdiler."
Yani hanım abla, Ergin Saygun'la görüştükten sonra DARBENİN KAPIYA GELDİĞİNİ anlatıyordu! Zaten hala kimin tarafından verildiği bilinmeyen MUHTIRA da 27 Nisan gecesi geliyordu!
Ve bütün bunların HEPSİ tesadüftü! Ne ABD ile ne BARONLAR ile bir ilgisi vardı!
BAŞA DÖNELİM...
Cumhuriyet'te atılan o manşetin hedefi Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'tü. MİLLİ çizgiden sapmayan HİLMİ PAŞA'nın uyarılması gerekiyordu. Zaten İstanbul'da çok saygın bir çevresi olan Paul Wolfowitz de bunu ısrarla istiyordu! Çünkü TEZKERE'nin geçmemesinin ardında Hilmi Paşa vardı. Aldıkları yenilgi çok acıydı. Bu nedenle tıpkı bugün olduğu gibi bütün mahalle Paşa'ya saldırıp kasaptaki ete soğan doğruyordu!
Her şeyi en ince ayrıntısına kadar hatırlayan Saygun Paşa, o manşet ve ABD'deki senaryo arasındaki bağlantıda KÜÇÜK bir hata yapıyordu! İÇ SAVAŞ senaryosunun tartışıldığı ABD'deki o toplantı yapılırken ne AK Parti, ne hükümet ne de Genelkurmay Başkanı Özkök vardı!
Çünkü yıl 1999'du...
Dolayısıyla ortada TEHLİKE olmadığı için SENARYO da yazılamazdı!
Sanırım Paşa, BUSH'la olan samimiyetini gizlemek için bu yolu seçmişti!
Topu gazeteci Mustafa Balbay'a atarak yırtmaya çalışmıştı!

Ergün Diler / Takvim (İlgili kısım)
Dedim ya, SANIRIM!



Bu haber 1,861 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,601 µs