En Sıcak Konular

Mehmet Aygün kaçarken yakalandı

25 Eylül 2012 14:28 tsi
Balyoz davasında hakkında tutuklama kararı çıkarılan Kurmay Albay Mehmet Aygün, yurtdışına kaçarken gözaltına alındı.

Mehmet Aygün, davaya ilişkin kararın açıklanmasından bir gün sonra 22 Eylül'de yurtdışına kaçmak istedi. Ancak pasaport kontrolü sırasında hakkında arama kararı olduğu anlaşılınca tutuklandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Aygün hakkında 16 yıl hapis cezası vermişti. Zaman'ın haberine göre, Balyoz davasının iddianamesindeki klasörlerde yer alan Suga Harekat Planı'na göre Aygün'ün, İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı'nda irtibat subayı olarak görevlendirildiği görülüyor. Aygün'ün adı daha önce sanal âleme düşen ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydı ile gündeme gelmişti. Aygün, 2010 yılında internete düşen bir ses kaydında Başbakan Tayyip Erdoğan ve eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'a ağır hakaretler ediyordu.

Balyoz davasında 16 yıl hapis cezasına çarptırılan ve hakkında tutuklama kararı çıkarılan Albay Mehmet Aygün, yurtdışına çıkmak isterken havaalanında gözaltına alındı. Aygün, 'daha önce internete düşen bir ses kaydında Başbakan'a 'köpek' diye hakaret etmişti. Aygün dava sürerken savunma yapmak için NATO bünyesinde görevli olduğu Portekiz'den gelmişti.

Balyoz Darbe Planı davasının iddianamesindeki klasörlerde yer alan Suga Harekat Planı'na göre Mehmet Aygün'ün İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı'nda irtibat subayı olarak görevlendirildiği görülüyor. İddianamenin ilgili bölümünde yapılan bu görevlendirme doğrultusunda Aygün'ün 'Plan Çalışma_Adacık.doc' isimli belgede belirtilen EGAYDAAK'lara istinaden yapılacak bir harekat için oluşturulacak görev birliğinde yer alacak unsurlar ve harekatın öncelikle icra edilmesi gereken yerler ile ilgili teklifler hazırladığı, belirtilen belgenin teknik özellikleri incelendiğinde belgeyi şüpheli Mehmet Aygün'ün oluşturduğu belirtiliyor. Suga Harekat Planı'na göre Deniz Kuvvetleri eliyle Ege'de Türk jeti düşürülerek Yunanistan'la gerilim ortamı oluşturulması planlanıyordu. Planda dönemin Donanma Komutanı Ora. Özden Örnek'in adı yer alıyor.



Bu haber 881 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,676 µs