En Sıcak Konular

Fenerbahçe'de umutlar suya düştü

25 Eylül 2012 14:20 tsi
Fenerbahçe, 11 resmi maçlık periyotta ortaya koyduğu performansla taraftarına resmen kabus gördürmeye devam ediyor.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Kadıköy'de Trabzonspor ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, 11 resmi maçlık periyotta ortaya koyduğu performansla taraftarında düş kırıklığı yaşattı.

Sezona iyi bir başlangıç yapamayan sarı-lacivertliler, lig, Avrupa kupaları ve TFF Süper Kupa olmak üzere, çıktığı toplam 11 maçta sadece 3 kez kazanırken, 6 maçta beraberlik aldı, 2 kez de yenildi.

Spor Toto Süper Lig'de ilk 5 haftalık bölümün ardından 3 maçta aldığı beraberliklerle 6 puan yitiren, 2 karşılaşmadan galibiyetle ayrılan sarı-lacivertliler, Avrupa kupaları mücadelesinde 5 maçta 3 beraberlik, 1'er galibiyet ve yenilgi alırken, 2012-2013 sezonu öncesi ezeli rakibi Galatasaray ile yaptığı TFF Süper Kupa mücadelesinde de kaybetti.

Ligde, geçen sezonun 4 puan gerisinde kaldı

Teknik direktör Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, 5 haftalık periyoda göre, ligde geçen sezonun 4 puan gerisinde kaldı.

Kocaman yönetiminde 2010-2011 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan, geçen sezon ise şampiyonluğu son maçta yitiren sarı-lacivertlilerin son 3 sezonda 5 haftalık bölümlerdeki performansları şöyle:




Gol yollarında sıkıntılı

Son üç sezondaki 5 haftalık performanslarına bakıldığında, bu sezon gol yollarındaki sıkıntısı dikkat çeken sarı-lacivertliler, 5 lig maçında 6 gol attı.

2010-2011 sezonunda 5 haftalık bölümü 11 golle geçen, 2011-2012 sezonunda 10 gol atan Fenerbahçe, bu sezon 5 haftada rakip fileleri ancak 6 kez havalandırdı.

Avrupa'da 1 kez kazandı

Yaptığı önemli transferlerle taraftarın büyük beklenti içinde olduğu sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında da sadece 1 kez kazandı.

Bu sezon Avrupa arenasında çıktığı 5 maçta 1'er galibiyet ve yenilgi ile 3 beraberlik alan Fenerbahçe, Kadıköy'deki 3 maçta da rakiplerini yenemedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Romanya'nın Vaslui takımı ve play-off turunda Rusya'nın Spartak Moskova takımlarına karşı 1-1'lik sonuçlar alan sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu mücadelesinde Fransa'nın Olympique Marsilya takımı önünde 2-0'lık üstünlüğünü koruyamayarak sahadan 2-2 beraberlikle ayrılmıştı.

Fenerbahçe sezon öncesi 3 hazırlık maçında da beraberlikler almıştı.

Sarı-lacivertlilerin bu sezon yaptığı 11 resmi maçta aldığı sonuçlar şöyle:

 



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,637 µs