En Sıcak Konular

Balyoz'da 'daha süreç var'

25 Eylül 2012 12:23 tsi
Balyoz'da 'daha süreç var' Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Balyoz Davası kararlarını değerlendirdi.

İşte Bakan Ergin’in açıklamalarından satır başları:

“Yargılama süreci devam ediyor. 324-325 kişi üzerinden gerekçelerini yazacak mahkeme. Taraflara tebliğ edilecek. Kararlarda hata olduğunu düşünenler temyiz mahkemesine götürecekler. İncelenecek. En nihayetinde kesin hüküm verilene kadar süreç var.

Delillerin değerlendirilmesi bir Adalet Bakanı olarak benim açımdan mümkün değil. Bu karar önemli bir karar. Bu yargılama önemli bir yargılama. Soruşturma aşaması da çok tartışıldı. Türkiye sivil mahkemede ilk kez bir darbe girişimini yargıladı.”

Ben yargılamanın içerisinde yer alan konuların tartışılmasına kameralar önünde bir değerlendirme sunamam. Yargı organları süreci tamamladıktan sonra hukukçular da tarih de değerlendirecektir.

BABALIK HAKLARININ ELLERİNDEN ALINMASI

Bu hususlar kararın artçıları. Mahkeme yargılamayı yaparken baştan tespit yapmıştır. TCK 2005’te değişti. 2005’ten önce işlenen fiilden dolayı eski yargılama yoksa yargılandığı dönem mi uygulanacaktır. Eski yasa uygulanmıştır. 33. madde var. 5 yılın üzerinde mahkumiyet alanlarla ilgili babalık ve kocalık haklarıyla ilgili madde var orada. Bunun pratikte bir karşılığı olmadığını düşünüyorum. Bunu açık yazmayabilirdi. 33. maddenin 2. fıkrası dese kimse rahatsız olmazdı. Yasa maddesi öyle.

TUTUKSUZ SANIKLARIN HÜKÜM GİYMESİ

Kamuoyunda bir tartışma var. Spor yazarları, magazin programları yapanlar bu yorumları yapıyor. Yapılan değerlendirmelerin yüzde 90’ı konuya vakıf olmadan yapılan hissi değerlendirmeler. Konuya vakıf olanlar da var.

Davada işlem gören evrak sayısının 200 binden fazla olduğunu söyleyenler var. Değerlendirme yapmak için zemin müsait değil. Süreç devam ediyor.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, NTV'de katıldığı bir programda Balyoz Davası'nın kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıklamaları sırasında hakim ve savcıların silah taşıma konusuna değinen Bakan Ergin, hakim ve savcıların silah bulundurma haklarının olduğunu söyledi. "Savcıya, hakime silah yok tartışması doğru değil" diyen Bakan Ergin, "Hakim ve savcıların ruhsatlı silah bulundurma hakları mevcut. Maliyet nedeniyle bakanlık üzerinden silah edinme talepleri geliyor" dedi.
Hakim ve Savcılara uygun fiyatlarla silah temin edileceğini ifade eden Ergin, "Hakim ve savcılarımıza uygun fiyatla silah temin edilecek. Satış fiyatının üçte biri olacak" diye konuştu.



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,782 µs