En Sıcak Konular

'Amaç ülkeyi bölmek değil, halkı bölmek'

25 Eylül 2012 12:20 tsi
'Amaç ülkeyi bölmek değil, halkı bölmek' "AK Parti’ye açılan kapatma davası planlı bir çalışmaydı. Hükümetle mücadele yerine terörle mücadele edilseydi, durum daha farklı olurdu."

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TRT Haber’de yayınlanan ‘Neler Oluyor’ programının konuğu oldu.

TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken’in sorularını cevaplayan Ergün, ilk olarak terörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin terörle bölünemeyeceğini söyleyen Bakan Ergün, “Biz bin yıldır bu topraklarda bir arada yaşıyoruz” dedi.

Ergün, terör saldırılarının amacının ülkeyi bölmek değil, halkı bölmek olduğunu vurguladı. Nihat Ergün, terör örgütünün ‘ülke bölünemez ama yönetimini zorlaştırırız’ çabasında olduğunu söyleyerek, “Kaybettiğimiz zamanı geri kazanmamız lazım” dedi.

Balyoz Davası

Bakan Ergün Balyoz Davasıyla ilgili soruları da cevapladı. Ülkeye hizmetin önündeki en büyük engelin darbeler olduğunu söyleyen Ergün, “AK Parti’ye açılan kapatma davası planlı bir çalışmaydı. Hükümetle mücadele yerine terörle mücadele edilseydi, durum daha farklı olurdu.” dedi.

İnsanların iddianameleri okumadan konuştuğunu söyleyen Ergün, devam eden davayla ilgili yargıya yapılan hakaretlerin anayasal bir suç olduğunu belirtti. Nihat Ergün, yargının kendisini savunamadığını da sözlerine ekledi.

İHA Çalışmaları

İHA (İnsansız Hava Aracı) çalışmaları hakkında bilgi veren Ergün, bu çalışmaların hem özel sektör hem de kamu tarafından yapıldığını söyledi.

Bakan Ergün, ANKA (Türk İnsansız Hava Aracı) testlerinin tamamlandığını, seri üretim seviyesine gelindiğini bildirdi. Ergün ayrıca 20 metreden uçabilen 3 gün havada kalabilen İHA’lar yapma safhasına da gelindiğini söyledi.

Türkiye’nin artık haberleşme uydusu yapabilme kapasitesine sahip olduğunu söyleyen Ergün, Göktürk-2 uydusunun Aralık’ta Çin’den fırlatılacağını belirtti.

Nihat Ergün, Türkiye’nin 10 yıl içinde kendi füze rampasını yapacak duruma geleceğini söyleyerek, “Tüm bunlar terörle mücadelede bize önemli avantajlar sağlayacak.” dedi.

Ergün, zırhlı araç kirpilerin üretimine de yeniden başlandığını sözlerine ekledi.

Yerli Otomobil

Yerli üretimde amaçlarının marka oluşturmak olduğunu belirten Bakan Ergün, birkaç yıl içinde Türkiye’nin yerli markayla üretime başlayacağını söyledi.

Ergün, "Otomotiv sektörü ile bir araya geldik kendileri ile konuştuk. Bu sürecin sonuna yaklaşıyoruz. Türkiye önümüzdeki birkaç yıl içinde üretime başlar hale gelecek. Türkiye'de ortalam tüketicinin 30-40 bin liralık aracı daha kolay satın alabileceğini biliyoruz. Bu fiyatı biz değil sektör belirleyecek." dedi.

Nihat Ergün, devletin kendisinin otomobil fabrikası kurması gerekmediğini vurgulayarak, özel sektörün bu işi çok rahat yapabileceğini ifade etti.

Otomobil üretimi ile ilgili gerekli alt yapının mevcut olduğunu belirten Ergün, test merkezi çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

Ergün, geri dönüşümün ekonomi için çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Beyin göçüyle ilgili de konuşan Bakan Ergün, yurt dışında çalışan Türk bilim insanlarını daha iyi şartlarda AR-GE yapmaya çağırdıklarını söyledi. Ergün ayrıca, bu bilim insanlarına isterlerse bulundukları ülkede kalarak işbirliği yapma teklifinde bulunduklarını da ifade etti.

Üniversite Sınav Sistemi

Ve üniversiteye girişte uygulanacak yeni sistem.

Çalışmaların sürdüğünü açıklayan Ergün, "Bilimsel anlayış ile ele alınsın diye çalışma yapıldı. 2014'te üniversite sınav sisteminde değişiklikler olacak. Bunu bilimsel çalışma sonunda göreceğiz. Bu konuda görevlendirmeler yapıldı." dedi.

TÜSİAD'ın hükümete yönelik eleştirilerini de değerlendiren Ergün, siyasetin alanına girilmemesi gerektiğini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, internette yerli arama motorunun da yolda olduğu müjdesini verdi.

Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,336 µs