En Sıcak Konular

AK Parti masadan kalkmaz

25 Eylül 2012 12:21 tsi
Başbakan Erdoğan, yeni anayasa çalışmasında AK Parti'nin masadan kalkmayacağını belirtti, "Bugüne kadar uzlaşmacı olduk, gene oluruz" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bursa İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili, ''Anayasa çalışmalarında AK Parti grubu ekibi masadan kalkmaz, bunu böyle biliniz. Baktık ki olmuyor, biz deriz 'Hanginizle bunu yapabiliriz, buyurun gelin sizle yapalım'. Biz bugüne kadar hep uzlaşmacı olduk, gene oluruz'' dedi.

AK Parti kadrosunda ''ben'' yok

AK Parti kadrolarının millete hizmet ettikçe büyüyen, millete hizmeti ibadet olarak gören, yaptığı hizmetten, ibadetten dolayı yenilenen, tazelenen bir kadro olduğunu belirten Başbakan Erdoğan,''Bu kadro içinde ben yok, biz var. Biz partimizi kurarken ne dedik? Bir milletvekili üç dönem arka arkaya milletvekili olabilir. Dördüncü dönem ara vermek zorundadır. Ondan sonra tekrar olabilir. Şimdi bazıları diyor ki 'Sayın Başbakan senin şimdi üçüncü dönem, sen şimdi gidersen ne olacak?' Cevabı hazır. Biz fani miyiz? Faniyiz. Her an ölmek bizim için hak mıdır? Haktır. Öldüğümüz anda AK Parti'nin yöneticileri, delegasyonu ne yapacaksa, onu yapacağız. Bunun cevabı bu. Çünkü biz tabular üzerine geleceği inşa eden bir parti değiliz. İlkeler üzerine geleceği inşa eden bir partiyiz'' diye konuştu.

Sen edepten uzaksın

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den, camilerin ahır yapılması konusu ile ilgili cevap istediğini belirterek, ''Onur, monur, vesaire gibi laflarla cevap istiyor. Bu ifadeyi Diyanet İşleri Başkanımıza kullanacak kadar maalesef sen edepten, adaptan uzaksın. Onu gel benim için kullan. Ben iddia ile söylüyorum, kısa zaman sonra belgelerini de önüne koyacağım. Senin zihniyetin, senin geçmişinde camilerin ahır olarak kullanılması var. Bu konuda hakaret edeceksen gel bana et, senin dilinden ben anlarım. Diyanet İşleri Başkanımızın adabı buna müsaade etmez'' dedi.

Sınav sistemini değiştireceğiz

Erdoğan, yaklaşık 1 milyon 896 bin öğrencinin merakla, heyecanla beklediği, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nın açıklandığını da hatırlattı.
Türkiye birincileri Sümeyye Nur Satin ve Abdullah Coşkun'u; Onlarla Bursalı kardeşimiz Fatih Furkan Yılmaz'ı tebrik eden Erdoğan, şunları kaydetti:
''Daha önce de ifade ettim. Allah'ın izniyle, öğrencilerimiz üzerinde çok ağır bir yük haline gelen bu sınav sistemini değiştireceğiz. Stresin, gerilimin, adeta at yarışına dönen acımasız rekabetin ortadan kalktığı, hakça bir yerleştirmenin egemen olacağı yeni bir sistemi inşallah birlikte oluşturacağız. Biz, 9,5 yıl boyunca, Türkiye'de eğitim sisteminin altyapısını iyileştirmek, altyapıyı güçlendirmek için yoğun mücadele verdik ve tarihi nitelikte yatırımlar yaptık. Şimdi artık, fiziki altyapıya paralel olarak, eğitim sisteminde içeriğe, müfredata, kaliteye yöneliyoruz. 30 Mart'ta çıkardığımız yeni yasa ile kademeli eğitime geçiş yaptık ve eğitim sisteminin kalitesine yönelik çok önemli bir adım attık. Eğitimde reformlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Çıraklık, kalfalık dönemimizde eğitim, sağlık, adalet ve emniyetin de önünde, bizim üzerinde en fazla durduğumuz, en büyük hassasiyeti gösterdiğimiz alan oldu. Ustalık döneminde de yine eğitimi ilk sırada muhafaza edecek, en büyük yatırımı eğitime yapacak, geleceğimiz olan çocuklarımıza yatırım yapmayı hız kesmeden sürdüreceğiz.''

Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,122 µs