En Sıcak Konular

Dünya konuşuyor Esad öldürüyor

25 Eylül 2012 12:19 tsi
Suriye’de yaşanan BAAS vahşeti karşısında dünya aciz kalırken Esad güçleri saldırılarını sürdürüyor. İdlip ve Humus kentinin yoğun bombardıman altında olduğu ve birçok yerde göstericilerin üzerine ateş açıldığı bildirildi. Cuma namazı sonrası ülke g

Dünya ise bu katliamlar karşısında ikiye bölünmüş durumda. Birinci grupta Rusya, İran ve Çin gibi Esad’a doğrudan destek olanlar yer alıyor. Bunların karşısında gibi gözüken Batı ülkeleri ise Easd’ın gitmesi halinde yerine gelecek yönetimin çıkarlarına hizmet etmeyeceği düşüncesiyle çekingen davranıyor.

Suriye Genel Devrim Konseyi, ülke genelinde cuma namazından sonra çıkan yönetim karşıtı gösterilerde ve düzenlenen operasyonlarda ölenlerin sayısının 50′ye yükseldiğini bildirdi. Konsey, Humus’un bombalandığını ve birçok semte havan topu mermisinin düştüğünü, 12 kişinin yaşamını yitirdiğini, onlarca evin yıkıldığını ve yandığını, İdlib’teki saldırılarda ise 16 kişinin öldüğünü, Cebel El Zaviye bölgesinde halkın güvenli yerlere kaçmaya çalıştığını belirtti.

Şam ve banliyöleri ile Halep ve Deyr Ez Zor Dera’daki gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu 22 kişinin öldüğünü aktaran Konsey, Halep’in Salahaddin ve Bustan semtlerinde çıkan gösterilerin ise güvenlik güçlerince ateş açılarak dağıtılmaya çalışıldığını duyurdu. Hama’nın Arbain bölgesinde rastgele açılan ateşte çok sayıda kişinin yaralandığını ve bu kişilere güvenlik nedeniyle kimsenin ulaşamadığını, bölgede ciddi tıbbi malzeme eksikliği olduğunu bildiren konsey, Deyr Ez Zor ve Bukemal kentlerindeki gösterilere güvenlik güçlerinin müdahale ettiğini ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldığını kaydetti.

AA muhabirine internetten Humus ve İdlib kentlerindeki durumla ilgili bilgi veren yerel komiteler üyesi Rami Humusi, üç aydır Humus’a ağır silahlarla operasyon düzenlendiğini belirterek, “Rejim dün de ağır silahlarla Halidiye, eski Humus ve Bayada semtlerini tank ateşine tuttu. Ordu taş üstünde taş bırakmadı. Halk güvenlik nedeniyle güvenli bölgelere kaçmak zorunda kaldı” dedi.

BM gözlemcilerinin çatışma bölgelerine gitmemelerinden yakınan Humusi, “Ateşkes planının imzalandığı günden bu yana yüzlerce kişi öldü. Gözlemciler çatışmaların olmadığı yerlerde incelemelerde bulundu. Humus her gün ateş altında olmasına rağmen gözlemciler şimdiye kadar buraya gelmedi. Normalde ilk olarak buraya ve İdlib kentine gitmeleri lazımdı. BM gözlemcilerine rağmen saldırılar devam ediyor” diye konuştu.

Humus’un harabeye döndüğünü vurgulayan Humusi, Esad güçlerinin fidye amaçlı insan kaçırdığını ifade etti. Humusi, önceki gün düzenlenen operasyonlarda atılan roketlerden onlarca evin yıkıldığını ve yandığının altını çizerek, rejimin Annan Planı’nı ihlal ettiğini, tankların kentlerde rastgele ateşi sürdürdüğünü belirtti. İdlib ve Cebel El Zaviye bölgesindeki operasyonlarda güvenlik güçlerinin 5 muhalif çiftçiyi kurşuna dizdikten sonra su kuyusuna attığını dile getiren Rami Humusi, Hama, Humus ve İdlib’te acil temel gıda malzemeleri ile ilaca ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,927 µs