En Sıcak Konular

CHP'den bir garip PKK düzeltmesi

25 Eylül 2012 08:38 tsi
Hüseyin Aygün serbest bırakıldığında "Kaçırıldığım günün sabahında Bahoz Erdal telsiz aracılığıyla grupla temas kurdu" demişti. CHP'nin bilgi notunda ise Aygün'ün kendisini kaçıranların elinde telsiz ya da telefon görmediği ileri sürüldü.

Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasından hemen önce açıkladığı “PKK tarafından kaçırılan vatandaşlar” başlıklı bilgi notunu güncelledi. Bilgi notunda, özellikle 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin ile Aygün’ü kaçıran PKK’lılar arasında yapıldığı belirtilen telsiz konuşmalarına ilişkin ayrıntı ve sorular dikkat çekti.
 
Aygün, serbest bırakıldıktan sonra, “Kaçırıldığım günün sabahında Bahoz Erdal telsiz aracılığıyla grupla temas kurdu. Kaçırılmamın doğru olup olmadığını sordu. Çocuklar ‘Doğru’ deyince ‘Her türlü güvenliğini sağlayın. Ve en kısa sürede kendisini serbest bırakın’ dedi” şeklinde açıklama yapmıştı.
 
Raporda, Aygün’ün “kendisini kaçıranların ellerinde telsiz ya da telefon cihazı görmediği” belirtilirken, Hüseyin Aygün’ün “yanlarına gelen başka PKK’lıların konuşmasından Bahoz Erdal ayrıntısını öğrendiği” vurgulandı. Bilgi notunda, bu bölüm, “Milletvekili Aygün, kaçırıldığı süre içinde Bahoz Erdal kod adlı PKK’nın üst düzey yöneticisi Fehman Hüseyin’in kendisini kaçıran teröristlerle (ellerinde herhangi bir telsiz ya da telefon cihazı görmemekle beraber, yanlarına ara sıra gelen başka PKK’lıların ifadesine göre) irtibat kurarak talimatlar verdiğini söylemiştir” şeklinde yer aldı.
 
PSİKOLOJİK OPERASYON MU?
 

Bilgi notunda, Aygün serbest bırakıldıktan sonra, söz konusu telsiz görüşmelerinin kaydının medyada yer aldığı hatırlatılırken Bahoz Erdal’ın yerinin tespit edilip edilemediği soruldu. Telsiz konuşmasıyla ilgili olarak, hükümete şu sorular yöneltildi: “Donanım ve teknik personel açısından TSK'nın en ileri teknolojiye sahip komutanlıklarından biri olan Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı (GES) Başbakan’ın talimatıyla Kasım 2011’de MİT’e devredilmiştir. GES’in; “Türkiye’nin en yüksek kapasiteli istihbarat ve dinleme üssü olduğu, dinleyemeyeceği hiçbir cihazın olmadığı, elindeki elektronik sistemlerin ne MİT’te ne Emniyet’te ne de Jandarma’da bulunmadığı, bölge ülkeleri üzerinde elektronik izleme yapabilecek sistemlere sahip olduğu, dinleyemeyeceği veya izleyemeyeceği hiçbir bir iletişim aracının olmadığı’ ileri sürülmektedir.
 
MİT/GES görevlileri, PKK’lılar arasındaki bu iletişimi ve iletişimin yapıldığı yerlerin koordinatlarını tespit edememiş, kayıt altına alamamış mıdır? Tespit etmiş ancak yetkililere mi bildirmemiştir? Ya da PKK'nın iletişim altyapısını kuran güçler, uyduya çıkan konuşmalar için özel şifre koymuş ve bu şifre mi kırılamamıştır? Gerçekten böyle bir telsiz konuşması mevcut mudur, yoksa psikolojik bir operasyon çalışması mıdır?"
 
İŞÇİ VE KÖYLÜ KAÇIRIYOR
 

CHP’nin bilgi notu, PKK’nın sanıldığı gibi 'en fazla kamu görevlilerini kaçırdığı' görüşünü de çürüttü. Buna göre, PKK en fazla, sırasıyla 29 işçi, 26 sürücü ve 20 köylü kaçırdı. Örgüt tarafından alıkonulan ve akıbetleri bilinmeyen 38 kişi olduğu belirtilirken, bu vatandaşlar arasında 9 çocuğun bulunması dikkat çekti.
 
bugün


Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,693 µs