En Sıcak Konular

Balyoz hakimi'nde baskı açıklaması

25 Eylül 2012 08:29 tsi
Balyoz hakimi'nde baskı açıklaması Balyoz Davası’nda kararı veren İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, kararla ilgili baskı iddialarına cevap verdi.

Balyoz Davası’nı karara bağlayan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, kararla ilgili kimsenin kendisine baskı yapmadığını, müzakere aşamasında cep telefonunu korumalara verdiğini söyledi.

Geçtiğimiz cuma günü karara bağlanan Balyoz Davası’nda kararı veren İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken kararın ardından ilk kez konuştu. Kararla ilgili konuşmasının doğru olmayacağını söyleyen başkan Diken, “Kararına ilişkin konuşmamız doğru olmaz. Gerekçeli kararımızı mümkün olan en kısa sürede hazırlayacağız” dedi.

‘Babalık hakkı yasada var’

Sanıkların ve yakınlarının tepki gösterdiği “babalık ve kocalık haklarından men” kararıyla ilgili olarak ise Diken, “Bu yasada olan bir şey. Biz yazmasak bile bu İnfaz Savcılığı’nca uygulanacaktı. Zaten yeni Medeni Kanuna göre kocalık hakkının mahrumiyetinin uygulanma koşulları yok. Bu tür kararlarda bu madde zaten yazılıyor” dedi.

‘Yanlış karar vermemek için...’

Mahkemenin kararını perşembe günü açıklayacağını duyurmasına rağmen yetişmediği gerekçesiyle cuma günü açıklamasının, kamuoyunda “baskı gördüler” olarak değerlendirildiği yönündeki eleştirilere de değinen Diken, “Kimse bana baskı uygulayamaz. Mümkün değil. Zaten müzakereler sırasında telefonum bile yanımda değildi. Telefonum korumalardaydı. Tek tek sanıkları değerlendirdik. İlk gün yetiştiremedik. Uzun sürdü. Saat geç olunca yorulduk. Yanlış karar vermemek adına da ertesi güne bıraktık. Yorgunluk hatayı beraberinde getirdiği için böyle bir karar aldık” dedi.

Kararın 17.00’den sonra açıklanması ile ilgili olarak çıkan “Borsanın kapanmasını beklediler” şeklindeki iddialarını da değerlendiren Diken, “Ben hazırdım. Ancak Jandarma güvenlik önlemlerini tamamlayamamıştı. O nedenle kararın açıklanması 17.00’yi geçti” dedi.

Süper koruma

Mahkeme Başkanı’nın koruma tedbirleri arttırıldı. İki koruma polisi bulunan Ömer Diken’e bir eskort aracı daha eşlik etmeye başladı. Koruma sayısı 5’e çıkarılan Ömer Diken’in odasının bulunduğu koridorda da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Mahkeme başkanı Ömer Diken’in odasının önünde bekleyen korumalar kimlik kontrolü de yapıyor. Diken ile görüşmek için gelen avukatlar dahil kimlik kontrolünün ardından odaya alınıyor. Mahkemenin üye hakimleri Ali Efendi Peksak ile Aytekin Özanlı’nın da odasının bulunduğu katta koruma polisleri bekliyor. İki odanın yakınına yerleştirilen masada sürekli koruma polisleri bekliyor.

Vatan



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,551 µs