En Sıcak Konular

Teröristlerin Foça'da 3 çiftçiyi öldürme nedeni

24 Eylül 2012 16:33 tsi
İzmir'in Foça ilçesinde iki askerin şehit olduğu bombalı terör saldırısının PKK'lı zanlıları, Menemen ilçesinde üç çiftçiyi kendilerini gördükleri için öldürdüklerini itiraf etti.

Köylülerin yakınları ise Uludere'deki hava saldırısında ölenler için tepkilerini dile getiren sivil toplum kuruluşları ya da siyasi partilerin, bu olay için aynı hassasiyeti göstermediğini söyledi.

Menemen'de üç çiftçiyi öldürüldükten sonra 9 Ağustos 2012 günü Foça'da askeri servis otobüsüne yapılan bombalı saldırıda iki asker şehit olmuş, 12 kişi yaralanmıştı. Olay yerinde teröristlerin kullandığı naylon torba, plastik su şişesi ve bombanın güç kaynağını oluşturan, infilak sırasında zarar görmeyen, birbirlerine bantla sabitlenmiş pillerin üzerinde parmak izleri bulundu. Soruşturma devam ettiği sırada PKK'lı teröristler, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 2 Eylül'de polislerle çıkan silahlı çatışmada biri ölü, biri yaralı olarak yakalandı. Çatışmada "Ahmet B." adına düzenlenmiş sahte kimlikli Burhan Bozkurt olay yerinde öldü, "Memyan" kod aldı Yunus Çiçek yaralı ele geçirildi. İki teröristin parmak izleri, Foça'daki patlama bölgesinden elde edilenlerle aynı çıktı. Düzenlenen operasyonlarla da yardım ve yataklık ettikleri belirlenen 6 kişi tutuklandı. Bombalı saldırıdan üç gün önce aynı bölgede çiftçiler Yusuf Kafalı, Zekeriya Toksöz ve Bahri Şirin'in de aynı teröristlerce katledildiği belirlendi.

Şanlıurfa'da yaralı yakalanan teröristlerden Çiçek, saldırının yanısıra Foça'da üç masum köylüyü öldürmelerini de soğukkanlılıkla anlattı. Bombalı saldırıdan önce Gediz Ovası mevkisinde kamışların arasında saklanacaklarını söyleyen Çiçek, köylülerden birinin kendilerini gördüğünü belirtti. İfadesinde, köylünün yanlarına geldiğini belirten Çiçek, şunları anlattı: "Köylü bizi görür görmez Burhan Bozkurt, hemen başına iki üç el sıktı. İlkinde kendi tabancasını, ikinci ve üçüncüde benim tabancamı kullandı. Ölen köylünün cesedini saklamak için kamışların arasına gömüyordum. O sırada Bozkurt bana, 'Ben su almaya gideceğim.' dedi. Su getireceği sırada yine köylüler onu görmüş. Benim yanıma geldikten sonra söylediğine göre iki köylüyü daha vurmuş. İlkine sıkarken üzerine kan bulaşmış. Diğer iki köylü onu bu şekilde gördüğü için onları da vurmuş. Daha sonra sularla birlikte yanıma geldi, çantamıza koyup oradan ayrıldık."

Örgüt yöneticilerinden kesinlikle sağ yakalanmamaları yönünde talimat alan teröristlere sahte kimlikleri ise "Suriyeli Ahmet" olarak tanınan kişinin hazırladığı saptandı.

Üç çiftçinin yakınları, Uludere'deki hava saldırısında ölenler için tepkilerini dile getiren sivil toplum kuruluşlarının bu olayda sessiz kalmasına tepki gösterdi. Cinayetlerden sonra şok yaşayan aileler, "Uludere'deki hava saldırısında ölen köylüler için Türkiye ayağa kalkmıştı." dedi. Aile yakınları, siyasi partilerin ya da kurumların kendileriyle hiçbir bağlantıya geçmediğini, ayrıca bu cinayetlere karşı hiçbir tepki de olmadığını belirterek, anlayamadıklarını dile getirdi.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,814 µs