En Sıcak Konular

Emniyet personeline fazla mesai ücreti

24 Eylül 2012 16:13 tsi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, emniyet personeline fazla çalışma saati başına ücret ödenebilmesinin önünü açmak üzere, bakanlıkça yapılan taslak çalışmanın Maliye Bakanlığı'na gönderildiğini bildirdi.

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin'in yazılı soru önergesini yanıtlayan Şahin, emniyet hizmetleri sınıfı personelinin çalışma sistemlerinin, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personelinin Çalışma Saatlerine İlişkin Esaslar'da belirlendiğini anımsattı.

Görevin gerekleri, risk durumu, personel sayısı ve benzeri ölçütler gözönüne alınarak valiliklerin onayıyla farklı çalışma sistemlerinin uygulanabildiğini vurgulayan Şahin, ''8/24 çalışma sistemi uygulayan bir birimde personel haftada ortalama 40 saat çalışırken, 12/24 çalışma sistemi esasına göre çalışan personel ise haftada 60 saat çalışmaktadır'' dedi.

Şahin, emniyet hizmetleri sınıfı personeline fazla çalışma saati başına ücret ödenebilmesinin önünü açmak üzere, ilgili kanunda ifade edilen ''fazla çalışma ücreti'' ibaresinin ''güvenlik tazminatı'' şeklinde değiştirilmesi ile diğer mali hakların düzenlenmesine yönelik bakanlıkça yapılan taslak çalışmanın Maliye Bakanlığı'na gönderildiğini bildirdi.

Bakan Şahin, polis memurlarının çalışma saatlerinin iyileştirilmesi kapsamında 18 ilde başlatılan ''ergonomik vardiya sistemi''nin, personel sayısının gelişmiş ülke standartlarına ulaşmasıyla birlikte ülke genelinde uygulanmasının planlandığını kaydetti.

AA



Bu haber 872 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,538 µs