En Sıcak Konular

Cumhuriyeti yıkmaya çalışanlar ne yiyecek?

24 Eylül 2012 15:53 tsi
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, darbeye teşebbüsten ceza yiyen generallerle ilgili konuştu, hükümete ince göndermede bulundu.

İnce, ''Balyoz Davası''nda verilen karara ilişkin, ''Acaba zamanı geldiğinde darbe yapmaya eksik teşebbüsten generallere 18-20 yıl ceza verilen bu ülkede Cumhuriyeti yıkmaya tam teşebbüsten birileri kaç yıl ceza yiyecek?'' dedi.

    İnce, partisinin Yalova İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, ''Balyoz Davası''nda, ''darbe yapmaya eksik teşebbüs''ten general ve subaylara ağır cezalar verildiğini belirtti.

    Ortada bir hukuksuzluk olduğunu ileri süren İnce, ''Savunma hakkının ihlali var. Acaba zamanı geldiğinde darbe yapmaya eksik teşebbüsten generallere 18-20 yıl ceza verilen bu ülkede Cumhuriyeti yıkmaya tam teşebbüsten birileri kaç yıl ceza yiyecek?'' diye konuştu.

    Birçok bilim kuruluşunun, mahkemeye sunulan delillerin ''sahte'', TÜBİTAK'ın ise ''gerçek'' olduğunu söylediğini dile getiren İnce, şöyle devam etti:

    ''TÜBİTAK'ı neden ele geçirmek istediklerini şimdi daha iyi anlıyoruz. TÜBİTAK, 2008'e kadar özerk bir kurumdu. 2008'den sonra Başbakan'a bağlandı. Eğer bu ordu darbe yapacaksa kime karşı yapacak? Hükümete karşı, Başbakan'a karşı yapacak. Böyle bir durumda darbe sanıkları varsa hükümete bağlı olan TÜBİTAK bilirkişi olamaz.''

    İnce, ''Türk ordusunun subaylarının hapse atılmasının Kürdistan'ın kurulma projesi olduğunu'' iddia ederek, ''Bir büyük projeye doğru gidiyor Türkiye. Saklamaya, gizlemeye, aman oy mu kaybederiz demeye gerek yok. Türkiye bölünmeye, parçalanmaya doğru gidiyor. PKK ile pazarlık yapacaksın, PKK ile görüşmeleri tutanak altına alacaksın, sonra çıkıp 'İmza var mı' diyeceksin. Başbakan, 'İmza var mı' diye soracağına 'Hakem devletin elinde mutabakat metni var mı' diye sorsun. Hakem devlet İngiltere. PKK ile AKP arasındaki mutabakat metni, hakem devletin elinde var mı yok mu?'' dedi.

    ''Oslo görüşmeleri''nin, AK Parti ve terör örgütü PKK arasında bir ''seçim ittifakı'' olduğunu ileri süren İnce, şunları kaydetti:

    ''Açık açık da 'Türk ve Kürt tarafı' diye yazmışlar. Yani seçimlerden 3 gün sonrasına kadar eylem yapılmayacak. Bu bir ittifaktır, bu bir koalisyondur. Hükümet temsilcisi, 'Sizin istemediğiniz valileri, kaymakamları görevden aldık' diyor. 'CHP olmasa istediğiniz her şeyi yapacağız. Ama CHP var, yapamıyoruz' diyor. Sonra, 'Sayın Öcalan'la, Sayın Başbakan'ın bölgeye ilişkin vizyonu yüzde 90 - 95 oranında örtüşüyor' deniyor. Görüşme olsun mu, olmasın mı? Bunları geçelim arkadaşlar. Milletimize, orada ne konuşulmuştur, onu anlatalım. Mutabakat metninde yazılı olan ne? Başbakan ve Öcalan'ın örtüşen görüşleri ne? Seçimin bitimine kadar yapılan ittifak ne? AKP-PKK koalisyonudur bu.''

    İnce, daha sonra partililerle esnafı dolaştı.

AA



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,632 µs