En Sıcak Konular

Mursi Erdoğan'ın izinden gidiyor

24 Eylül 2012 15:07 tsi
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ülkesinde Erdoğan`ın izinden giden politikalara imza atıyor ve giderek halkın sevgisini kazanıyor.

Erdoğan, 100 günlük eylem planı çıkarmıştı. “Hedef sivil, demokratik ve anayasal bir Türkiye” demişti. Aynısını Muhammed Mursi de kullanıyor. Ordudaki cunta zihniyetini de Mursi Erdoğan gibi ekarte etti. Ve tıpkı Türkiye’deki gibi ilk kez Mısırlılar ülkelerini sivil hissetmeye başladı.

MURSİ ERDOĞAN`IN POLİTİKLARINI ÖRNEK ALIYOR

Mursi, Erdoğan gibi İsrail ve Suriye dışında tüm ülkelerle görüşüyor. Mursi, Mübarek gibi içe kapalı ve sadece İsrail ile ABD’yle görüşen bir lider değil. Erdoğan`ın başbakanlık döneminden önce Türkiye`nin diğer devletler ile ilişkileri sınırlıydı. Erdoğan başbakanlığı döneminde ise Türkiye dışarı çok geniş ve etkili açıldı. Mursi de aynı şekilde dışarı etkili açıldı. Mursi ziyarete gittiği tüm Avrupa ülkelerindeki liderlere (hakaret filmi konusunda) özür diletiyor, kınama yaptırıyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Muhammed Mursi: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yeniden yapılması hususu anayasa mahkemesinin takdirindedir, anayasaya müdahalem söz konusu değil. Mısır’ı süper güç yapmak için çalışıyorum.

ÇİRKİN FİLME TEPKİ

Mursi’nin görüştüğü her lider, çirkin filme tepki açıklamalarında bulunuyor. Son olarak İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano konuştu: “Dini inançlara karşı yapılan her türlü saldırı çok üzücü ancak, bunun cevabı terörle olmamalı”

SURİYE POLİTİKASI

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi: Tahran’da ve Mekke’de söylediğim gibi biz Suriye halkının yanındayız. Suriye rejimi tarihten ders almalıdır. Suriye konusunda biz harekete geçmezsek, dünya da harekete geçmez. Artık Suriye’de dönem reform değil, değişim dönemidir. İran’da konuşan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi: “Filistin ve Suriye halkları özgürlüğü ve onuru için mücadele veriyor. Suriye devrimi zalim bir rejime karşı.”

DARBECİLERİ TASFİYE ETTİ

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin kuvvet komutanlarını emekliye sevk etmesi ile birlikte ünlü Tahrir Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi sevinç gösterilerinde bulundu.

ÜLKESİNDE DARBE İHTİMALİNİ KALDIRDI

Mısır’da generallerin emekliye sevk edilmesini Mısırlı uzmanlar şöyle yorumladı. -Strateji uzmanı Mustafa Hicazi: “Darbe için zemin kalmadı”… -Uluslararası ilişkiler uzmanı İmad Şahin: “Darbe ihtimali zayıfladı… Yumuşak anayasal darbe”

ORDU DEĞİŞİKLİKLERE SES ÇIKARTAMADI

Mısırda Mursi ile ordunun arasını germeye çalışan bazı odaklar “ordu rahatsız” şeklinde bazı haberler yaptırmıştı. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve çok sayıda komutanı emekliye sevk etme kararına ordu içinden olumsuz tepkiler geldiği yönündeki haberlerin doğru olmadığı bildirildi.  Mısır resmi televizyonuna konuşan askeri bir yetkili, ”Silahlı Kuvvetler’deki değişikliklerle ilgili olarak ordudan olumsuz tepkiler geldiği yönündeki söylentilerin hiçbir doğruluk payı yoktur” dedi.

DİNDAR CUMHURBAŞKANI

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Kabe’de gözyaşlarıyla kıldığı sabah namazının görüntüleri sosyal paylaşım sayfalarında tıklama rekoru kırdı.   Umre ziyaretinde bulunan Mursi’nin Kabe’de gözyaşlarıyla kıldığı namazın görüntüleri internet üzerindeki sosyal paylaşım sayfalarında tıklama rekoru kırdı.

Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,688 µs