En Sıcak Konular

Monti: İtalya'nın adını çıkardılar

24 Eylül 2012 14:47 tsi
İtalya Başbakanı Mario Monti, son aylarda yürütülen çalışmalar sayesinde ülkesinin adının Avro'nun istikrarında sorun yaşayan ülkeler arasından çıkarıldığını söyledi.

Başbakan Monti, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Genel Sekreteri Jose Angel Guerria ile birlikte katıldığı "İtalya'nın Yapısal Reformları" başlıklı toplantının açılışında yaptığı konuşmada, "Son aylarda yürütülen çalışmalar sayesinde, İtalya'nın adı, Avro Bölgesi'nde istikrarda sorun yaşayan ülkeler arasından çıkartıldı" dedi.

Monti, geçen yıl Kasım ayında göreve geldikten sonra kabinesinin çıkardığı ve "Salva Italia" ismini verdiği kurtarma paketini yapmamış olsalardı, bugün İtalya'nın egemenliğini kaybetmiş olabileceğini ifade etti.

"2013 büyüme yılı olacak" diyen Monti, gelecek yıl yüzde 0,2 olarak beklenen büyüme oranına değinerek, bu büyümenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya (GSYH) pozitif olarak yansımayabileceğini ancak 2013'ün yükselen trendlerin yılı olacağını savundu.

Mario Monti, lideri olduğu teknokrat hükümetinin bazı yapısal reformları hayata geçirdiğini hatırlatarak, "İtalyanlar, bu reformları yapanlara karşı düşmanca bir tutum almamıştır. Biz, bu reformların onların çıkarına olduğuna ikna ettik" dedi.

İtalya'nın 69 yaşındaki ekonomi kökenli başbakanı, teknokrat kabinesinin ilerleyen günlerde yolsuzlukla mücadele için dengeli bir adalet paketi de çıkaracağını belirtti.

Başbakan Monti, geçen hafta sonu İtalyan otomotiv devi Fiat'ın üst yöneticileriyle yaptığı 5 saatlik toplantıya ilişkin bir soruya, "Fiat yöneticilerinin herhangi bir mali taviz talebi olmadı. Şayet olsaydı kabul edilmezdi" şeklinde yanıt verdi.

OECD Genel Sekreteri Jose Angel Guerria da "Monti hükümeti tarafından şu ana kadar hayata geçirilen reformlar sayesinde, Gayri Safi Yurtiçi Hasılada önümüzdeki 10 yılda yüzde 4, ortalama yılda yüzde 0,4 artış sağlayacaktır" dedi.

Bu arada adı, 2013 yılının Nisan ayında yapılacak genel seçimlerden sonrası için de başbakan adayı olarak geçen Mario Monti, aday olmak gibi bir niyetinin olmadığını bir kez daha yineledi.

Kaynak: AA



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,813 µs